opstina gornji milanovac

19. мај 2017.
Матурантски плес


На Тргу кнеза Михаила одржан је традиционални Матурантски плес. На овом, деветом по реду, плесу учествовали су матуранти Гимназије и ЕТШ „Књаз Милош“.


gm

Заједно са својим вршњацима широм Европе, наши матуранти су учествовали у највећем синхронизованом плесу на планети.


gm

У име општине Горњи Милановац, која је покровитељ манифестације, матурантима се обратила заменица председника општине Јадранка Достанић: „Драги ученици, цењени професори, поштовани суграђани, изузетно ми је задовољство да вас поздравим у име општине Горњи Милановац, која је покровитељ ове манифестације.Наши матуранти већ девету годину учествују у овом плесу и на тај начин доприносе да се за Горњи Милановац чује и изван оквира наше државе.Основна идеја матурантског плеса је повезивање младих кроз плес и музику, како би током ових 6 минута сви били као један, без разлике у националности, боји коже или религији.На овај дан матуранти из целе Европе плешу уз ритмове Штраусовог „Слепог миша“ и на тај начин успостављају специфичну везу између себе.2011. године је оборен Гинисов рекорд по броју људи који истовремено плешу на различитим местима а ја се надам да ћете данас надмашити и тај резултат.Основни циљ је дружење и мени је драго што видим да сте сви насмејани и срећни.Желим вам пуно успеха у даљем школовању а данас уживајте јер је ово ваш дан“.


gm

Општина Горњи Милановац наставља да подржава све активности које доприносе да се млади из наше општине повезују са вршњацима широм Европе и света.


gm

gm







Повратак на: Саопштења






logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!