opstina gornji milanovac

20. новембар 2014.
Они су нам даривали слободу


Промоција тронедељног програма обележавања 100 година од почетка Првог светског рата и Рудничке офанзиве


sastanak lokalnih samouprava

"ОНИ СУ НАМ ДАРИВАЛИ СЛОБОДУ" је крилатица програма којим Горњи Милановац кроз низ манифестација одаје пошту јунацима рудничко–таковског краја из Великог рата Србије 1914–1918. године и обележава стогодишњицу Рудничке офанзиве, која је резултирала ослобађањем тадашње северозападне Србије.


Конференцију за медије одржану у уторак 18.11.2014. године свечано је отворио Председник општине Милисав Мирковић у име општине Горњи Милановац као генералног покровитеља свих манифестација које ће се одвијати у периоду од 27. новембра до 18. децембра 2014. Године.


Носиоци програмских активности ове манифестације су милановачке установе културе: Музеј рудничко таковског краја и Културни центар, уз помоћ Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије од 1918. године. Динамичан и богат програм састоји се од драмских приказа, пројекције филмова Југословенске кинотеке, књижевних вечери, изложби и промоција књига, предавања и концерата кроз које се одаје пошта храбрости и жртвовању рудничко таковских ратника који су дали немерљив допринос у војним успесима Србије током два Балканска и посебно Првог светског рата.


Позивамо вас да испратите ову занимљиву манифестацију!


Преузмите програм манифестације у пдф формату


Прочитајте вест и на сајту B92

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!