opstina gornji milanovac

25. новембар 2014.
Наша имовина подржава наш развој


5. координациони састанак на пројекту "Наша имовина подржава наш развој"


nasa imovina

Општина Горњи Милановац била је данас место сусрета тимова из Лучана, Ариља и Горњег Милановца који координирају на пројекту "Наша имовина подржава наш развој". Разговарало се о досадашњим резултатима, али и о наредним задацима које треба да изврше ангажовани на пројекту до краја пројектског периода. Присутне госте у име председника општине Горњи Милановац поздравила је начелница Општинске управе Горица Петровић, пожелевши свим учесницима успешан и квалитетан рад, док су о самом пројекту говорили координатори испред општина Лучани, Ариље и Горњи Милановац.


У току је десети месец трајања пројекта и резултати који се односе на креирање електронске базе података су видљиви и значајни у смислу сагледавања података који се односе на имовину која је у власништву Општине Горњи Милановац. Посао око пописа имовине започет је још 2008. године, и општина је до сада пописала велики део своје имовине. До сада је унето 4600 јединица имовине у базу. Овај пројекат нам је дао "ветар у леђа" у овом процесу, тако да смо скоро дошли до самог краја процеса уноса података у базу са свим пратећим карактеристикама предмета имовине, рекла је данас координатор испред општине Горњи Милановац Душица Нешовић. Опширније о пројекту говорили су и Александар Луковић кординатор из општине Лучани, као и Србољуб Матовић представник општине Ариље.


nasa imovina

Предстоји нам спровођење тендера за геодетско снимање водоводне мреже у све три општине на пројекту. Пројектским активностима планирано је да се у Општини Горњи Милановац сними 21км водоводне мреже. Током спровођења поступака јавних набавки и спроведених тендера на пројекту дошло је до одређених вишкова средстава, тако да су они разматрани на данашњем састанку као и захтеви послати Делегацији Европске уније за сагласност за утрошак ових средстава и за продужетак трајања пројекта.


У могућности смо да овај новац искористимо за додатно снимање водоводне мреже у дужини од 15км и 10 објеката на мрежи. О значају ове активност за горњомилановачку општину говорио је директор Комуналног предузећа Рајко Нешковић, посебно уколико се узме у обзир да мрежа водова на територији општине у великој мери није укњижена што представља сметњу за спровођење инвестиција најчешће на локалним путевима с обзиром да мрежа обично захвата и део путног земљишта. Дакле, кренули смо са процесом пописа мрежа и на тај начин биће доста једноставније с њом управњати, али и конвертовати податке и повезати са ГИС платформом, мишљење је свих партнера на пројекту.


Следећи координациони састанак планира се за два месеца.


nasa imovina    nasa imovina    nasa imovina


Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!