opstina gornji milanovac

10. октобар 2017.
Потписани нови уговори за субвенције у пољопривреди


У Великој сали органа општине потписано је нових 125 Уговора о додели подстицајних средстава у пољопривреди. Председник општине Дејан Ковачевић уручио је уговоре пољопривредним произвођачима са територије наше општине.


gm

„Ваше присуство у оволиком броју је показатељ да смо били у праву када смо дуплирали буџет за пољопривреду у 2017. години и определили 50 милиона динара за ову област. Могу да вам најавим да ће и у 2018. години аграрни буџет износити 50 милиона динара. Ове године је, до сада, примљено 1307 захтева. Данас ћемо потписати 125 уговорa укупне вредности 3.780.459,00 динара. Највеће интересовање и ове године влада за улагање у системе за наводњавање, подизање засада воћа, као и набавку квалитетних грла јуница и јагњади. Највећа појединачна субвенција ове године је 400 000,00 динара за набавку трактора. Драго ми је што смо почели системски да улажемо у пољопривреду. До краја месеца наш општину посетиће и министар пољопривреде Бранислав Недимовић. Са њим ћу разговарати и о субвенцијама министарства пољопривреде за 2018. годину, али ћемо тражити и смернице које субвенције треба општина да даје. Од министарства за државну управу и локалну самоуправу смо добили 4 милиона динара за превазилажење потешкоћа насталих услед временских непогода које су погодиле општину Горњи Милановац. Такође, са министром пољопривреде ћу разговарати да се изнађу средства и код тог министарства за помоћ пољопривредним произвођачима који су погођени градом. Издвајамо велика средства у буџету за куповину противградних ракета, као и за субвенције за осигурање и подизање противградних мрежа. Средства за осигурање су врло мало коришћена ове године, па позивам пољопривредне произвођаче да више користе та средства и осигурају своја газдинства јер је немогуће надокнадити сву штету која настане услед елементарних непогода. Морамо појединачно сами да бринемо о томе, општина је преузела први корак са субвенцијама за осигурање, а на вама је да осигурате своја домаћинства“, рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.


gm

Према речима Милке Недељковић из Канцеларије за пољопривреду, до данас је потписано 614 уговора о додели подстицајних средстава на основу којих је пољопривредним произвођачима исплаћено укупно 28.372.694,00 динара.


„И ове године општина Горњи Милановац издваја значајна средства за калцификацију земљишта. У ту сврху издвојено је 2 милиона динара. Од те суме 200.000 динара опредељено је за хемијску анализу земљишта, а 1.800.000 динара за набавку кречног материјала за поправку ph вредности земљишта (смањења киселости). Хемијска анализа земљишта је урађена, добили смо резултате и у наредних неколико дана ће бити расписана јавна набавка за кречни материјал. Укупно је 81 регистровано пољопривредно газдинство поднело захтев и њима ће сразмерно анализи земљишта бити распоређен кречни материјал“, истакла је Милка Недељковић из Канцеларије за пољопривреду.


gm

У наредних неколико дана у Канцеларији за пољопривреду биће потписано још 55 обрађених уговора.


gm

gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!