opstina gornji milanovac

14. новембар 2017.
Горњи Милановац представљен на Београдским инвестиционим данима


У Београду су, у организацији града Београда, Централно европског форума за развој (ЦЕДЕФ) и Привредне коморе Србије одржани трећи Београдски инвестициони дани. Скуп је одржан у Сава центру.


gm

фото:beograd.rs


Трећи Београдски инвестициони дани 2017 били су прилика да Београд и Србија укажу на успешно реализоване инвестиције, потенцијале за нове и на изазове домаћих и страних инвеститора. Кроз интерактивну дискусију, отварање питања и дилема, размену мишљења и непросреднеконтактеразговарало се о великом порасту страних директних инвестиција, успешним гринфилд и браунфилд инвестицијама и стратешким партнерствима, могућности извоза на трећа тржишта, сарадњи у региону, искуствима генералних директора водећих светских и домаћих компанија и о улози и подршци међународних финансијских институција.


gm

фото:beograd.rs


Општину Горњи Милановац представљали су председник општине Дејан Ковачевић и председник Скупштине општине Лазар Николић. Они су остварили низ контаката са привредницима из Србије и Европе. Разговарали су и са генералним директором ДДОР осигурањаи председником Управног одбора Коморе италијанско-српских привредника Ђорђом Маркеђанијем, који је најавио да ће заједно са инвеститорима из Италије посетити Горњи Милановац.


Одржан је и посебан ЦЕДЕФ Панел: “Панел директора - Инвестиције у региону и прилике за извоз“. Посвећен је пословним лидерима, домаћим и страним инвеститорима, те креаторима бизниса и брендова који превазилазе границе. Бизнис лидери су дискутовали о пословном амбијенту региона, поделили су своја искуства и изазове, али су и пружили одговоре зашто треба инвестирати у Београд, Србију и регион. Панел је отворила председница Владе Србије Ана Брнабић.


На позив руководства општине, учешће у дискусији узео је и председник „Металац Групе“ Драгољуб Вукадиновић, који је пренео своја искуства у раду и изнео предлоге како унапредити пословни амбијент.


На позив градоначелника Београда Синише Малог и председника Скупштине града Николе Никодијевића, председник Ковачевић и председник Скупштине Николић присуствовали су вечери у згради Геозавода.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!