opstina gornji milanovac

6. јануар 2018.
Добро јутро бадњаче и честит ти Божић


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић , у знаменитом месту Таковo, данас је традиционално секао бадњак. У присуству председника Месне заједнице и десетине мештана села Таково, по традиционалним обичајима сечен је млад цер. Место где је рођена модерна Србија изабрано је с разлогом јер 2018. године на историјском спомен комлексу креће изградња дворца Обреновића.


gm

„Ми смо формирали радну групу која ради на изради пројекта дворца. Пројекат дворца је комплексна ствар коју морамо урадити до краја године, ја се надам и закопати темеље.Дворац треба да изгледа аутентично као што је изгледао када је направљен за Обреновиће. То је једна нова перспектива која ће отворити не само понуду Такова већ и то да сва наша деца прво дођу у Таково и упознају се са својом историјом, са настанком модерне српске државе“, истакао је Ковачевић.


gm

У години јубилеја - прославе 165 година града Горњег Милановца ,поред почетка градње Таковског дворца у селу Таково, биће завршена и реконструкција спомен парка Брдо мира: „165 година града обележићемо 17. јануара, такође планирано је да се заврши спомен комплекс Брдо мира до Дана општине 23. априла и надам се да ћемо све те активности завршити у предвиђеном року.“


Посечeни бадњак председник је поставио испред улаза у зграду општине Горњи Милановац.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!