opstina gornji milanovac

8. јануар 2018.
Првој беби поклон ваучер


За осам дана 2018. године Милановац је богатији за 5 нових становника. Баш толико беба је рођено у породилишту Опште болнице. Прва беба је дечак, рођен 3.јануара. Већ по традицији, председник општине Дејан Ковачевић обишао је породилиште и Мирјани Антић, мами новорођеног дечака, уручио гарантно писмо у вредности од 50 000 динара за куповину беби опреме.


gm

„Општина Горњи Милановац подстиче рађање. Ми смо из општинске касе издвојили по 60.000 динара за прво и друго дете. За треће и свако наредно по 100.000 динара. Мени је веома драго што сам овде данас упознао и једну породиљу из Београда, која је дошла овде да се породи, обзиром да јој је муж са територије општине Горњи Милановац и што сам чуо све најлепше о условима у којима борави. Оно што желим да најавим јесте већ раније речено да ће у овој године кренути општа реконструкција комплетне болнице, тако и гинеколошког одељења. Свих 11000 м2 биће обновљено како споља тако и изнутра. Вредност пројекта је око 1.000.000.000 динара и за две године очекујем да имамо најмодернију болницу у Србији овде у Горњем Милановцу. Захваљујем се овом приликом и свом особљу Опште болнице у Милановцу и надам се да ће овако лепе речи које сам данас чуо од породиља постати свакодневица овде у нашој болници“, изјавио је том приликом Ковачевић.


gm

Реконструкцијом Опште болнице услови за рад особља ће се знатно поправити.


„Обрадовала нас је вест да ће у оквиру реконструкције болница у Србији , болница у Горњем Милановцу доћи ове и идуће године на ред са обнављањем и занављањем опреме. Драго нам је што општина увек води рачуна о нашем породилишту“, истакао је Драган Перишић, специјалиста доктор гинеколог акушер.


gm

Болница није обнављана задњих 35 – 40 година, тако да ће то бити велика инвестиција рекао је приликом посете председника в.д.директора Предраг Шутић и додао:

„Реконструкција ће значити боље услове боравка у случају ко је приморан да се лечи.Особљу ће бити свакако пријатније за рад.Биће све реновирано.Енергетска ефикасност подигнута на виши ниво.Рачуни саме болнице ће бити нижи и мањи. У сваком случају свеопшти напредак и људски и технички.“
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!