opstina gornji milanovac

30. јануар 2018.
Међународна научна агробизнис конференција на Копаонику


На Копаонику је 25. и 26. јануара одржана Међународна научна агробизнис конференција МАК 2018. Један од покровитеља конференције била је и општина Горњи Милановац коју је представљала Јасмина Марић, члан општинског већа за културу и туризам.


Под мотом „Европски пут – пут будућности“,на конференцији су представљени савремени трендови и стандарди у области пољопривреде, руралног развоја и туризма. Циљ конференције био је да се на научној основи анализира повезаност ове три области са науком, као и могућност реалне подршке и укључивања Србије у фондове Европске уније.


gm

Истакнуто је да, када је Србија у питању,Европска унија посебан акценат ставља на област пољопривреде, руралног развоја, привреде и туризма. Посебан осврт на конференцији дат је јавном стратешком партнерству у овим областима.


Поред ових тема, на конференцији се говорило и о ИПАРД фондовима од 2015.-2020. године за Србију, као и о начину приступања тим фондовима.


gm

У име Владе Републике Србије, конференцији је присуствовала министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, као и Данило Голубовић одговорно лице за ИПАРД фондове за Србију испред овог министарства.


Према речима Јасмине Марић, Горњи Милановац први пут учествује на конференцији МАК 2018. и овим присуством на конференцији, Општини се отвара могућност да 2018. године уђе у пројекте обухваћене јавно – стратешким партнерством: „Оно што је за нашу општину најважније, а било је тема међународне конференције јесте развој туризма. ИПАРД фондови 2019. године, поред пољопривреде, помагаће и развој сеоског туризма. Ово значи да сва сеоска домаћинства која су регистрована, а у оквиру њих категорисана домаћинства имаће помоћ из ИПАРД фондова за инвестиције које подразумевају изградњу, осавремењивање и побољшање услуге. Услови за конкурисање ће тек изаћи, највероватније крајем године и они ће бити објављени на сајту министарства надлежног за то питање, у овом случају Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Ми смо перјаница у развоју сеоског туризма у Србији и сваку шансу за унапређење треба да искористимо .“


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!