opstina gornji milanovac

28. фебруар 2018.
Седамнаеста редовна седница Скупштине општине „утемељила“ Дворац и спорт, културу и туризам у Горњем Милановцу


Након одржане седамнаесте редовне седнице Скупштине општине Горњи Милановац Установе Културни центар и Спортско рекреативни центар као и Туристичка организација општине Горњи Милановац добиле су директоре на мандат од четири године. На ова три места места одборници су изгласали кандидате који су до сада обављали посао у статусу вршиоца дужности.


gm

Директор Културног центра ће бити Драган Арсић, установом Спортско рекреативни центар ће управљати Предраг Марковић, док ће директор Туристичке организације бити Десимир Ћаласан.


Једина установа у којој је на данашњем заседању разрешен дужности стари, а није постављен нови директор, је Апотекарска установа Апотеке Горњи Милановац.


gm

„Као што и Закон о здравственој заштити каже, директор ће обављати дужност до именовања новог директора или у овом случају док се апотеке не дају у закуп трећем лицу“, речи су председника општине Дејана Ковачевића који је на самом заседању седнице Скупштине изразио жељу да већ у марту, када се и затвара конкурс ЗА ИЗДАВАЊЕ У ЗАКУП ПОСЛОВНИХ ПРОСТОРИЈА ПУТЕМ ПРИКУПЉАЊА ПИСМЕНИХ ПОНУДА, очекује новог послодавца у просторијама милановачке апотеке а на тај начин и враћање у нормалу снабдевање лековима у објектима Апотекарске установе, како на градском тако и на сеоском подручју.


Пред одборницима се на данашњем заседању нашао и предлог Одлуке о приступању прибављања непокретности у јавну својину општине Горњи Милановац за потребе изградње дворца у Такову и проширења комплекса знаменитог места „Таковски грм“.


gm

“У овој години је планирано да општина Горњи Милановац прибави парцеле и да уради комплетну пројектно техничку документацију. Ја се надам да ћемо већ до септембра месеца имати све то на столу код нас, а у следећој години је планирана изградња самог дворца у првој фази, а у некој наредној фази ћемо разрађивати детаљан план регулације целог знаменитог места Таково. Сви остали туристички садржаји ће доћи у другој фази. Ми смо обавили један круг консултација и разговора са самим власницима парцела. Неки су пристали да продају по цени која је максимална у том делу, а то је цена по којој се продавало за изградњу ауто-пута, око 150 динара по м2. Неки нису задовољни том ценом и уколико не успемо да да прибавимо на такав начин земљиште, ми ћемо ићи са Закључком Владе РС па ћемо ми платити толико, а они ће моћи да , уколико нису задовољни са том исплатом, на суду потраже већа средства“, изјавио је Ковачевић.


gm

Поред донете Одлуке о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Горњи Милановац, одборници су усвоји и Правилник о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штета настале услед уједа или напада паса луталица као и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама. За два и по сата активног рада одборници и остали учесници су разматрали двадесет и три тачке дневног реда.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!