opstina gornji milanovac

13. март 2018.
Посета литванској компанији „Енерстена“


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић допутовао је у дводневну посету литванској компанији „Енерстена“. Поред Ковачевића, делегацију чине и Жарко Савићевић, угледни привредник из нашег града, Ђорђе Вукадиновић из Канцеларије за јавна улагања, представници Новог Пазара, Прибоја и Шапца. Чланови делегације позвани су од стране представника литванске компаније, како би им била презентована искуства која се тичу грејања и котлова на биомасу.


gm

„Енерстена Група“ је једна од водећих фирми у Централној и Источној Европи у сфери пројектовања, производње и инсталације опреме за грејање и когенерацију на биомасу. Истражујући земље Западног Балкана као тржишта са високим потенцијалом раста и имајући у виду тренутно стање котлана у Горњем Милановцу,препознали су потенцијал општине Горњи Милановац да постоји економско и еколошко образложење за прелазак са мазута на биомасу у производњи топлотне енергије. Поред овога на састанку су размењена искуства по питању обновљивих извора енергије, као и искуства по питању нових технологија из ових области.


gm

Делегација из Србије ће посетити централу фирме „Енерстена“ где ће им бити презентована искуства о успесима Литваније у прелазу на биомасу на даљинско грејање, а такође ће посетити и производни погон фирме. Са својим домаћинима, обићи ће и неколико топлана и когенерацијскихенергена на биомасу.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!