opstina gornji milanovac

22. март 2018.
Паркинг сервис креће са радом


Паркинг сервис и наплата паркинга у општини Горњи Милановац креће од 2. априла.


„Сматрамо да ћемо 02.04.2018. године имати оптималне услове и да ће ово лоше време остати иза нас, како би тог дана кренули у реализацију Паркинг сервиса“, изјавио је на данашњој конференцији за новинаре директор ЈП за изградњу Божидар Вучетић. Основни циљ увођења паркинг сервиса према његовим речима јесте да се уреди саобраћај у граду, посебно у самом центру. Радом паркинг сервиса смањиће се гужве и прилив возила у сам центар општине, чиме ће се саобраћај доста растеретити.


gm

Јавно предузеће за изградњу општине Горњи Милановац одрадило је пројекат Паркинг сервиса у две фазе, 2015. и 2016. године. Пројекат је у потпуности пренет на терен. „У овом тренутку имамо обележених 750 паркинг места, а пројектом имамо предвиђено 970 места за паркирање. Због техничких потешкоћа нисмо стигли да у потпуности уподобимо паркинг места и да сва места предвиђена пројектом ставимо у употребу. На пролеће одмах крећемо да надограђујемо на локацијама где је то предвиђено пројектом“, истакао је Вучетић.


Када је реч о паук возилу директор је рекао да је јавна набавка за то возило у току: „По том питању закон је јасан и закон каже да ми не морамо да имамо паука и да можемо кренемо у реализацију Паркинг сервиса и без паук возила. Оног тренутка када завршимо јавну набавку и добијемо паука на време ћемо обавестити суграђане.“


На терену ће бити распоређено пет контролора у две смене који ће контролисати и давати потребне податке инфо-центру Паркинг сервиса. Контролори ће разменом тих података добијати повратне информације од својих пословођа шта треба да ураде.


gm

За оне грађане који буду паркирали своја возила, а немају мобилни телефон или кредит за плаћање смс поруке, карту за паркирање могу купити непосредно код контролора или у трафикама које се налазе у непосредној близини паркинга.


Већ од понедељка, 26.03.2018. године у просторијама ЈП за изградњу, тачније у Служби паркинг сервиса, могу се предати захтевима односно купити дневна, месечна или повлашћена карата. Просторије Службе паркинг сервиса се налазе у згради Општинске управе, у улици Тихомира Матијевића 4, на V спрату. У овој служби, грађани се могу информисати по свим питањима каја се тичу Паркинг сервиса и ту могу добити све потребне информације и појашњења.


gm

Као што је раније речено у оквиру паркинг простора предвиђене су три зоне паркирања и то екстра зона, прва и друга зона. Број паркинг места у екстра зони је 230, у првој зони је 348, а у другој зони број паркинг места износи 172, што укупно чини 750 паркинг места. Предложена цена појединачне карте у екстра зони је 49 динара, у првој зони је 35 динара, а предложена цена појединачне карте у другој зони износи 20 динара. Ове цене су предложене за коришћење паркинга у интервалу од једног сата.


Такође, паркирање у екстра зони ограничено је на два сата и након истека та два сата возило се мора померити. За друге две зоне могу се узети месечне претплатне карте и то за прву зону у износу од 1.860 динара и за другу зону 1.625 динара. Што се тиче коришћења паркинг места када су у питању возила станара зграда, месечна претплатна карта износи 699.00 динара.


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!