opstina gornji milanovac

3. април 2018.
Министарство културе и информисања подстиче развој културе и уметности у Горњем Милановцу


У Клубу народних посланика данас је потписан уговор између представника Министарства културе и информисањаи председника општине Горњи Милановац Дејана Ковачевића у циљу подстицања локалног развоја кроз подршку програмима из области културе и уметности у износу од 6.500.000,00 динара.


Општина Горњи Милановац учествовала је на конкурсу Градови у фокусу 2018. који је расписало Министарство културе и информисања. Основни циљ учествовања на овом конкурсу је да сви програми, пројекти и манифестације у 2018. години у потпуности буду реализовани, унапређени и да окупе што већи број публике.


gm

Министарство је одобрило средстава за унапређење техничких капацитета Дома културе за реализацију филмских пројекција у 3D формату. Набавком и надградњомбиоскопскогпројектора и опреме (сочиво - објектив, сталак, 3D наочаре) којаћеомогућитипројекцијефилмова у 3D формату, очекује се даће и у 2018. години тренд повећања броја гледалаца на филмским пројекцијама као и број филмских пројекција бити настављен, што ће значајно утицати на повећање прихода и помоћи у остварењу главних циљева: очувању постигнитог културног развитка, самоодрживост културе кроз осавремењавање културних установа, подизању квалитета и нивоа културних услуга.


Такође, Министарство је одобрило средства и за санацију и адаптацију зграде музеја Рудничко-таковског краја у Горњем Милановцу. Овај пројекат је од изузетног значаја за даљи рад Музеја у чијој се згради налазе кључне музејско – завичајне поставке и легати: поставка о историји рудничког краја, Таковског устанка, града Милановца и династије Обреновића, легати Браће Настасијевића, Божидара Продановића и породице Мише Лазића. Сам објекат посети око 5000 посетилаца годишње, док га свакодневно користи 20 запослених. Санација и адаптација је од виталног значаја за даљи музејски рад и чување културних добара велике важности у условима које налажу најновији музеолошки прописи и стандарди.


gm

gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!