opstina gornji milanovac

12. април 2018.
Одржана конференција за медије којом је најављен 14. међународни бијенале уметности минијатуре


Највећа и најсвеобухватнија манифестација уметности малог формата, Међународни бијенале уметности минијатуре, одржаће се по 14. пут ове године у Горњем Милановцу. Свечано отварање овогодишње изложбе заказано је за суботу, 21. април у 13.00 часова у Великој сали Културног центра.


На данашњој конференцији за медије, која је одржана у просторијама Туристичке организације Србије, организатори су истакли да је заизложбенуселекцијуодабраноје 478 радовакојепотписује 322 аутора. Када је реч о излагачким категоријама и ове године биће изложени радови у области сликарства, графике, склуптуре, цртежа, примењене уметности и интермедија. На 14. Међународномбијеналууметностиминијатуреучествују уметници из 27 земаља (Аустралија, Аустрија, БиХ, Бугарска, Грчка, Данска, Израел, Ирска, Јапан, Канада, Кипар, Костарика, Мађарска, Македонија, Немачка, Норвешка, Пољска, Португал, Румунија, Словенија, Србија, Украјина, Финска, Француска, Холандија, Хрватска, Чиле).


gm

Награде овогодишњег бијенала су новчане и имена лауреата су саопштена на данашњој конференцији за медије. Гран при овогодишњег Бијенала освојио је Марко Вукша из Србије, за склуптуру Еманципована форма, Освајање простора. Ове године међународни жири је у саставу Клаус Мертeнс, ликовни критичар из Немачка који је председник овогодишњег састава, Бранко Николов, сликар из Бугарске и Ђорђе Станојевић, сликар из Србије.


gm

Генерални покровитељ овогодишњег, 14. Међународног бијенала уметности минијатуре је општина Горњи Милановац као официјелни оснивач манифестације, као и Министарство Културе и информисања Србије.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!