opstina gornji milanovac

27. април 2018.
Почиње изградња приступне саобраћајнице


На данас одржаној седници Општинског већа усвојена је Одлука о изради Плана детаљне регулације за изградњу приступне саобраћајнице „Горњи Милановац-петља Таково“. Циљ изградње приступне саобраћајнице је измештање „тешког саобраћаја“ који се одвија централном градском улицом у зони становања и услуга, ка петљи Таково, растерећење централног дела града чиме би се омогућило брже и безбедније одвијање саобраћаја и повезивање северне индустријске зоне и моторног саобраћаја из правца Крагујевца и севера општине са Коридором 11. Председник општине Дејан Ковачевић изјавио је да је на састанку са министарком грађевинарства и инфраструктуре Зораном Михаиловић као и са председницима градова и општина Моравичког округа разговарано и договорено који послови су најургентнији за Горњи Милановац: „На састанку су били присутни и директори Коридора Србије, директори из Путева Србије, директор ЦИП-а и као најургентнија договорена је изградња приступне саобраћајнице ка Такову. Договорили смо кораке ко шта треба да уради и све то орочили датумски. Општина Горњи Милановац треба да уради план детаљне регулације, ЦИП ће урадити пројекат приступне саобраћајнице, док ће Путеви Србије вршити експропријацију земљишта на основу плана детаљне регулације и узети учешће у градњи самог пројекта. Прелиминарна вредност пројекта је 670 милиона динара и третира две врсте радова. То су изградња нове саобраћајнице дужине 4,7 километара и рехабилитацију постојећег регионалног пута до петље у Такову.“Када је реч о динамици радова, Ковачевић је рекао да до Нове године треба да буду завршени сви припремни радови, односно биће завршена сва документација, а почетком 2019. године и почетком грађевинске сезоне ће се кренути са изградњом приступне саобраћајнице.


gm

Поред овог, Република Србија ће преко Министарства за грађевинарство и инфраструктуру и Путева Србије финансирати још два пројекта у општини Горњи Милановац и то изградњу кружног тока код „ИДЕЈЕ“ и рехабилитацију коловоза од Срчаника, преко Шилопаја до Угриноваца: „За кружни ток код „Идеје“ имамо завршен пројекат, имамо и решене имовинске односе. Вредност овог пројекта је негде око дванаест милиона динара. Предвиђено је да уместо семафора који се сада налази на тој раскрсници буде нова регулација саобраћаја, биће кружни ток. На тај начин ћемо убрзати саобраћај на тој деоници, обзиром да у време шпица имамо јако велики проблем због слабог протока саобраћаја. Други пројекат је такође јако значајан и реч је о регионалном путу. Вредност тих радова је негде око шездесет милиона динара и са овим радовима ћемо кренути ове године. Не верујем да ћемо успети целу трасу у овој години да завршимо, али ћемо у наредној години сигурно успети да рехабилитујемо целу деоницу пута.“


gm

На данашњој седници усвојен је Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја наше општине. Ове године у буџету општине Горњи Милановац за пољопривреду су издвојена средства у износу од 50 милиона динара.


gm

Већници су данас усвојили и Одлуку о распореду радног времена Дома здравља Горњи Милановац, , Одлуку о усвајању локалног акционог плана запошљавање општине Горњи Милановац, а усвојен је и Закључак о расписивању Јавног позива за учешће на Конкурсу за суфинансирањепројеката у областима од јавног интереса на територији општине Горњи Милановац.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!