opstina gornji milanovac

8. мај 2018.
Додељене значке војницима


Војницима који су добровољно служили војни рок данас су у сали Скупштине општине Горњи Милановац додељене значке Војске Србије. Мајор Иво Пешић, начелник центра Министарства одбране за локалну самоуправу поздравио је све присутне и пожелео срдачну добродошлицу на свечану доделу војничких значки и захвалница: „ Младићи и девојке, изражавам свима захвалност за добровољно, часно и поштено служење војног рока. Служење својој отаџбини је велика част. Поштовање које сте ви указали држави Србији определивши се за добровољно служење војног рока, препоручује вас и као људе, јер сте тиме показали своје моралне и људске квалитете. Ваша зрелост, ваша племенитост и решеност да ступите у Војску Србије су само за похвалу.“ Начелник Пешић се захвалио присутнима са жељом да и даље негују праве вредности.


gm

Присутним војницима честитао је и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић истакавши да је армија један од кључних фактора постојања сваке државе: „ Из свог искуства служења војног рока видео сам шта значи војска и шта значи снага војске за сваку државу. Последњих година држава Србија улаже доста у војску и улагаће и у будућности. Општина Горњи Милановац уз одличну комуникацију са касарном у нашој општини покушава да боравак свим војницима који су на професионалном служењу војног рока, а и вама који радите то добровољно омогући најбоље могуће услове за обуку.“


gm

Ковачевић је истакао велико задовољство чињеницом да у Моравичком округу једина касарна која је активна јесте касарна у Горњем Милановцу.


Данас је укупно додељено четрдесет и две значке војницима који су се добровољно пријавили за служење војног рока.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!