opstina gornji milanovac

10. мај 2018.
Милановачки основци се пласирали у финале такмичења из екологије и заштите животне за основце


Ученици основне школе Момчило Настасијевић пласирали су се у финале Еко квиза, такмичења из екологије и заштите животне средине.


Основци из Милановца данас су, на полуфиналном такмичењу које је одржано у Београду, под слоганом „Прљаво или чисто-није исто“ освојили друго место и тиме се директно пласирали на финално такмичење. Прво место деле основци из Врања и Сокобање, а трећи на данашњем такмичењу су ученици из Петровца на Млави.


gm

Полуфинално такмичење организовало је Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“ из Београда уз подршку Министарства за заштиту животне средине, а у име министарства такмичаре и све присутне поздравио је министар Горан Триван. Овај пројекат је едукативног карактера и за циљ има подизање свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији.


gm

Поред ученика Основне школе „Момчило Настасијевић“, општину Горњи Милановац представљали су заменица председника општине Јадранка Достанић, начелник Општинске управе Александар Јевтовић, директор Јавног комуналног предузећа Иван Лазић и шеф Канцеларије за заштиту животне средине Невена Обрадовић, која је била и члан жирија испред наше општине.


Финале републичког такмичења Еко квиза одржаће се у Зрењанину, 25. маја 2018. године.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!