opstina gornji milanovac

11. мај 2018.
Обука повереника и заменика повереника цивилне заштите општине Горњи Милановац


Општински штаб за ванредне ситуације у сарадњи са Националним тренинг центром за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије организовало је обуку повереника и заменика повереника цивилне заштите општине Горњи Милановац.


Као командант Штаба за ванредне ситуације, обуку је отворио Дејан Ковачевић и рекао да је општински штаб за ванредне ситуације по први пут кренуо у интензивну сарадњу Сектором за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије и са свим другим надлежним органима ради доношења потребних аката који ће се користити у ванредним ситуацијама: „Јако је битна ваша улога у систему одбране када су у питању ванредне ситуације. Ми се морамо организовати на прави начин како би у ванредним ситуацијама најбоље реаговали. Због тога је ова обука веома битна.“


gm

Обуку повереницима и заменицима повереника држали су експерти Националног тренинг центра, експерти Управе за цивилну заштиту, као и представници Одељења за ванредне ситуације из Ваљева.


gm

Волонтери Црвеног крста одржали су показну вежбу из прве помоћи, а представници ватрогасне јединице демонстрирали су гашење пожара употребом ватрогасне опреме и средстава.


Обуци је присуствовало осамдесет повереника и заменика повереника, а према речима предавача, главни циљ ове обуке је оспособљавање повереника и заменика повереника цивилне заштите ради обављања послова заштите и спасавања у месним заједницама за које су именовани.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!