opstina gornji milanovac

Саопштења / 2009. година


30. decembar 2009 godine - Smanjenje broja zaposlenih u lokalnoj administraciji

Primenom Zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u lokalnoj administraciji, opština Gornji Milanovac je donela Program smanjenja broja zaposlenih u Opštinskoj upravi i ustanovama koje se finansiraju iz budžeta opštine Gornji Milanovac.

Ukupan broj zaposlenih smanjuje se,
u opštinskoj upravi, sa 155 na 144
(smanjenje za 11 zaposlenih).

U ustanovama se smanjuje broj zaposlenih za 6.

Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac, je na sednici održanoj 30.12.2009, donelo Zaključak o prihvatanju programa smanjenja broja zaposlenih u opštinskoj upravi i ustanovama koje se finansiraju iz budžeta opštine Gornji Milanovac.

Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac, je na sednici održanoj 30.12.2009, donelo rešenje o davanju saglasnosti na Pravilnike o unutrašnjoj oranizaciji i sistematizaciji radnih mesta u opštinskoj upravi i ustanovama koje se finansiraju iz budžeta opštine Gornji Milanovac:
- Opstinska uprava - Pravilnik o unitrasnjem uredjenju i sistematizaciji radnih mesta
- Kulturni centar - Pravilnik o unutrasnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta
- Turisticka organizacija - Pravilnik o unutrasnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta
- Biblioteka - Pravilnik o unutrasnjoj organizaciji sistematizaciji radnih mesta i opisi poslova i radnih zadataka
- Muzej - Pravilnik o unutrasnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta
- Fizicka kultura - pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova (radnih zadataka)

 


26. oktobar 2009 godine - Konkurs za dodelu studentskih stipendija za 2009-2010

Komisija za dodelu stipendija Skupštine opštine Gornji Milanovac raspisuje
K O N K U R S
ZA DODELU STUDENTSKIH STIPENDIJA ZA ŠKOLSKU 2009/2010. GODINU

Konkurs za dodelu studentskih stipendija za 2009-2010

Rok za podnošenje prijava i Konkursom predviđene dokumentacije za stipendiju je od 01.11.2009.do 20.11.2009. godine, soba 15 (pisarnica) u zgradi Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, od 7,30 do 15,30 časova. Bliže informacije o Konkursu mogu se dobiti na telefon 718102, lokal 25.


10. avgust 2009 godine - Izjašnjavanje za samodoprinos

HOĆE LI GORNJI MILANOVAC NASTAVITI TRADICIJU SAMODPRINOSA?
Na području opštine Gornji Milanovac počelo izjašnjavanje za uvođenje samodoprinosa u novcu za naredni petogodišnji period

Predlogom odluke o uvođenju samodoprinosa u novcu na području opštine Gornji Milanovac, koji je utvrdila Skupština opštine, utvrđeno je da se uvodi samodoprinos u novcu za građane koji imaju izborno pravo i prebivalište na području opštine Gornji Milanovac, kao i za građane koji nemaju izborno pravo i prebivalište na području gornjomilanovačke opštine ako na tom području imaju nepokretnu imovinu čiji će se uslovi korišćenja poboljšati sredstvima samodoprinosa.
Gornji Milanovac ima pola veka dugu tradiciju samodoprinosa. Tim sredstvima izgrađeni su mnogi kapitalni objekti (poput vodosistema „Rzav“, gasifikacije, sportskih hala, nekoliko škola...), ali i objekti koji se ne mogu nazvati kapitalnim, mada su od vitalnog značaja za život stanovnika opštine Gornji Milanovac, pre svega na planu infrastrukture (putevi, vodovodna mreža, kanalizacija...).
Samodoprinosom građani pojedinačno ne izdvajaju velika sredstva, ali u ukupnoj sumi vrednost samodoprinosa je od izuzetnog značaja – pogotovu u trenutku kad je značajno smanjen transfer sredstava iz Republike.
Izjašnjavanje građana za uvođenje samodoprinosa trajaće od 14 – 30.avgusta 2009.godine.

Samodoprinos 2009 - Plakat

Samodoprinos 2009 - Flajer

Samodoprinos 2009 - Predlog odluke o uvođenju samodoprinosa

 


26. jun 2009 godine - Opština Gornji Milanovac 17.put nagradila najbolje učenike

Kraj školske godine svečano obeležen
NAGRAĐENI NAJBOLJI UČENICI
Opština Gornji Milanovac 17.put nagradila najbolje učenike

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dražimir Marušić i ove godine je organizovao prijem za najbolje učenike sa teritorije gornjomilanovačke opštine, a povodom završetka školske 2008/09.godine. Prijem je organizovan u petak, 26.juna 2009.godine, u 18 sati, u Sali Doma kulture, u prisustvu učenika, roditelja, prosvetnih radnika, članova Opštinskog veća i načelnika službi Opštinske uprave.

Za đake generacije u školskoj 2008/09.godini proglašeni su:
1.Dragana M. Zorić, VIII/3, OŠ "Kralj Aleksandar I" Gornji Milanovac
2.Suzana R. Ilić, VII/1, OŠ "Momčilo Nastasijević"  Gornji Milanovac
3.Andrijana P. Kuzmanović, VIII/1, OŠ "Sveti Sava" Gornji Milanovac
4.Dunja G. Stefanović, VIII, OŠ "Desanka Maksimović" Gornji Milanovac, izdvojeno odeljenje u Vraćevšnici
5.Sofija R. Popović, VIII/1, OŠ "Ivo Andrić" Pranjani
6.Dušan P. Vasović, VIII, OŠ "Takovski ustanak" Takovo
7.Stefan D. Petrović, VIII/2, OŠ "Arsenije Loma" Rudnik
8.Ivana J. Stević, IV/1, Gimnazija "Takovski ustanak" Gornji Milanovac
9.Jelena N. Đurović, IV/4, ETŠ "Knjaz Miloš" Gornji Milanovac
10.Dušan B. Plazinić, IV/2 TŠ "Jovan Žujović" Gornji Milanovac

Diploma "Vuk Karadžić" ove godine je dodeljena:
OŠ "Kralj Aleksandar I": Dragana M. Zorić, Jelena Z. Marković, Jelena R. Radojičić, Miloš M. Đurić i Danilo D. Adžić.
OŠ "Momčilo Nastasijević": Olga M. Matović, Ana G. Šutić, jelna R. Veljović, Emilija P. Pavlović, Dragana M. Spasović, Marko M. Mišković i Uroš R. Poznan.
OŠ "Sveti Sava": Vladislava M. Ilić, Andrijana P. Kuzmanović, Katarina V. Lukić, Milica P. Đurić, Kristina S. Krstović i Bojana V. Smiljanić.
OŠ "Desanka Maksimović": Dunja G. Stefanović, Ilijana S. Ljevaja, Jovana B. Glišović, Jelena D. Mamić, Tamara A. Petrović i kristina T. Ponjavić.
OŠ "Ivo Andrić", Pranjani: Sofija R. Popović i Jelena M. Jočović (izdvojeno odeljenje u Kamenici)
OŠ "Takovski ustanak", Takovo: Dušan P. Vasović, Filip D. Drinjaković i Milica D. Borovnjak (izdvojeno odeljenje u Gornjim Banjanima)
Gimnazija "Takovski ustanak": Monika N. Marić, Ivana J. Stević, Selena S. Ivanović i Miloš R. Terzić.
ETŠ "Knjaz Miloš": Jelena N. Đurović.
Osnovna škola "Arsenije Loma" sa Rudnika i TŠ "Jovan Žujović" iz Gornjeg Milanovca u školskoj 2008/09.godini nisu imale učenike dobitnike diplome "Vuk Karadžić".

Na svečanom prijemu nagrađeni su i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mest na republičkim takmičenjima:
OŠ "Momčilo Nastasijević": Suzana R. Ilić, III mesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika
OŠ " Sveti Sava": Milica M. Vlasonjić, III mesto na republičkom takmičenju iz matematike
OŠ "Desanka Maksimović": Nemanja G. Jovanović (izdvojeno odeljenje u Vraćevšnici), I mesto na republičkom takmičenju iz tehničkog obrazovanja
Gimnazija "Takovski ustanak": Ivana J. Stević, III mesto na republičkom takmičenju iz hemije i Aleksa T. Pejović, III mesto na republičkom takmičenju iz istorije


Svim nagrađenim učenicima, nagrade je dodelio predsednik opštine, Dražimir Marušić.

 


29. maj 2009 godine - Gimnazija "Takovski ustanak" - DVOJEZIČNO ODELJENJE

Gimnazija "Takovski ustanak"
DVOJEZIČNO ODELJENJE
Od školske 2009/10.godine u gornjomilanovačkoj Gimnaziji biće otvoreno i odeljenje na kojem će se nastava obavljati na dva jezika

Društveno jezički smer – engleski, kako se zvanično zove odeljenje u kojem učenici nastavu pohadjaju na dva jezika, od iduće školske godine postojaće i u Gimnaziji u Gornjem Milanovcu. Na osnovu rešenja Ministarstva prosvete Republike Srbije, raspisan je konkurs na koji mogu da sve prijave svršeni osnovci iz cele Srbije. Prijemni ispit za ovo odeljenje, od uobičajenog prijemnog ispita razlikuje se u tome što kandidati, osim iz srpskog jezika i matematike, polažu i test znanja iz engleskog jezika. Minimum bodova koje treba da ostvare je po pet iz srpskog jezika i matematike, odnosno 14 iz engleskog jezika. Nastava u bilingvalnom odeljenju podeljena je u tri dela: predmeti koje učenici pohadjaju samo na srpskom jeziku, predmeti koje pohadjaju na srpskom i engleskom jeziku i strani jezici.
Osim u Gornjem Milanovcu, bilingvalno odeljenje u srednjoškolskom obrazovanju u Srbiji, postoji još samo u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

SVIM GRAĐANIMA I PRIVREDNIM SUBJEKTIMA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Ukoliko ste spremni da svojom donacijom pomognete adaptaciju zgrade i prostora oko Gimnazije "Takovski ustanak", molimo da uplatu izvršite na žiro – račun budžeta opštine Gornji Milanovac, broj:
840 – 31640 – 74, poziv na broj 72 – 041


23. april 2009 godine - Dan opštine, Dan Drugog ustanka i 150 godina imendana grada

U okviru aprilskih svečanosti, Gornji Milanovac ove godine obeležava Dan opštine, Dan Drugog srpskog ustanka i 150 godina imendana grada.
Svečanosti se održavaju od 22-24 aprila, a u Gornji Milanovac tih dana stižu visoki zvaničnici Republike Srbije, članovi diplomatskog kora, nekoliko delegacija iz inostranstva, predsednici opština iz Srbije i mnogi drugi. Centralna manifestacija održava se 23. aprila kada će na Spomenik takovskim junacima u Takovu biti položeni venci, a u selu Lunjevica kod Gornjeg Milanovca otkrivena bista vojvode Nikole Milićevića Lunjevice. Bistu će otkriti prvi potpredsednik-zamenik predsednika Vlade Srbije, Ivica Dačić.

Posebnu specifičnost ovogodišnjih aprilskih svečanosti čini potpisivanje dve povelje: Povelje o obnavljanju partnerstva između gradova Slovenj Gradec iz Slovenije i Gornjeg Milanovca i Povelje o obnavljanju prijateljstva i saradnje OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" iz Gornjeg Milanovca sa "Prvom osnovnom šolom" iz Slovenj Gradeca i OOU "Tode-Hadži Tefov" iz Kavadaraca.

Program svecanosti povodom dana opstine, drugog srpskog ustanka i 150 godina imendana grada

Protokol svečanosti 23.aprila 2009.godine

Dan otvorenih vrata - Zvezda-Helios a.d.


20. mart 2009 godine - Usvojen Program razvoja opštine Gornji Milanovac za period 2009.-2013. godine

Na 7. sednici Skupštine opštine Gornji Milanovac, održanoj 20.03.2009.godine usvojen je Program razvoja opštine Gornji Milanovac i objavljen u "Službenom glasniku opštine Gprnji Milanovac", broj 6.

Program razvoja opštine Gornji Milanovac za period 2009.-2013. godine


februar 2009 godine - Program razvoja opštine Gornji Milanovac za period 2009.-2013. godine - javna rasprava

Program razvoja opštine Gornji Milanovac za period 2009.-2013. godine, biće na dnevnom redu, za razmatranje i usvajanje, prve sledeće sednice Skupštine opštine Gornji Milanovac.
Svoje sugestije, primedbe i predloge, svi zainteresovani, mogu dostaviti u pisanoj formi:

- poštom na adresu:
Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac
Grupa za poslove opštinskog veća
ul.Takovska br. 2
32300 Gornji Milanovac

- neposredno preko pisarnice Opštinske uprave ili

- elektronskom poštom na adresu: office@gornjimilanovac.rs


2. februar 2009 godine - Javna rasprava o nacrtu odluke o komunalnim delatnostima

Javna rasprava o nacrtu odluke o komunalnim delatnostima

Ponedeljak, 2.februar 2009.godine, Velika sala Skupštine opštine (soba br. 47)

Nacrt odluke o komunalnim delatnostima
Javna raspravaPovratak na: SaopštenjaЋир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!