opstina gornji milanovac

Саопштења / 2010. година


31. decembar 2010 godine - Poziv za javnu raspravu povodom izrađenog nacrta Odluke o izmenama i dopunama Statuta opštine G.milanovac I

Komisija za izradu Nacrta odluke o promeni Statuta opštine Gornji Milanovac, na osnovu člana 12. stav 1. tačka 2. i člana 95. Statuta opštine Gornji Milanovac ("Sl.glasnik opštine Gornji Milanovac", br.20/08) i člana 3. Odluke o pristupanju promeni Statuta opštine Gornji Milanovac, br.2-06-969/2010 od 16. decembra 2010. godine ("Sl.glasnik opštine Gornji Milanovac", br.22/2010),

o r g a n i z u j e
JAVNU RASPRAVU

Javna rasprava se organizuje povodom izrađenog nacrta odluke, i to:
- Nacrta Odluke o izmenama i dopunama Statuta opštine Gornji Milanovac.

Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica u opštini Gornji Milanovac da daju svoje sugestije, primedbe i predloge na napred navedeni nacrt odluke.

Svoje sugestije, primedbe i predloge svi zainteresovani mogu dostaviti u pisanoj formi, poštom na adresu: Skupština opštine Gornji Milanovac, Takovska br.2. 32300 Gornji Milanovac, neposredno preko pisarnice Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac ili elektronskom poštom na adresu: mihailo.vucetic@gornjimilanovac.rs.

Javna rasprava biće održana od 04. 01. do 17. 01. 2011. godine, od 12,00 do 14,00 časova, u kancelariji predsednika Skupštine opštine (soba br.39).

Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Statuta opstine


30. decembar 2010 godine - Održan sastanak sa čelnicima privrede I

Predsednik opštine Milisav Mirković održao je danas sastanak sa čelnicima gornjomilanovačke privrede o mogućnostima buduće međusobne saradnje lokalne samouprave i privrede našeg grada.
Predstavnici privrede su ovom prilikom apsolutno podržali izlaganje Predsednika opštine o dugoročnim planovima rada opštine u sferama putne i komunalne infrastrukture, socijalnim, kulturnim, sportskim i drugim projektima. Pri tom, pozitivno ocenivši ideju povezivanja gradske vlasti i privrede u zajedničkom učešću po pitanju razvoja opštine Gornji Milanovac.
Svi prisutni izrazili su interesovanje za vraćanje ispostave carine u Gornji Milanovac, koja bi bila od važnosti za privredno delovanje, veliko interesovanje vladalo je i na temu pripreme i sprovođenje obaveza opštine u vezi sa izgradnjom auto-puta, kao i nizom drugih pitanja.
Obzirom da je sastanak ocenjen kao potreba u razmeni informacija i ideja koje bi pomogle uspešnijem razvoju gornjomilanovačke opštine, zaključeno je da bi po tim pitanjima trebalo da se češće prave tematski skupovi predstavnika opštine i privrede, a koji bi bili od opšteg značaja za našu opštinu.


29. decembar 2010 godine - Potpisan Ugovor za fiskulturnu salu na Rudniku I

U utorak 28.12.2010. godine, u kabinetu Predsednika opštine potpisan je Ugovor o izvođenju radova na realizaciji projekta izgradnje školske fiskulturne sale pri OŠ "Arsenije Loma" na Rudniku, između investitora - Ministarstva omladine i sporta i suinvestitora – Opštine Gornji Milanovac i grupe izvođača GDP "Kej" doo i "M-K Elektro".
Vrednost investicije je 19.730.839,00 dinara.
Deo sredstava(50%) za nastavak radova, obezbedilo je Ministarstvo za nacionalni investicioni plan, koje je realizaciju ovog projekta poverilo Ministarstvo omladine i sporta - kao naručioca, a ostatak (50%), obezbeđen je Odlukom o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2011. godinu.
Izgradnja školske fiskulturne sale na Rudniku započeta je 2008. godine, a naredne godine obustavljena zbog nedostatka finasijskih sredstava.
Rok za izvođenje radova je 180 dana od dana uvođenje izvođača u posao.


28. decembar 2010 godine - Izveštaj o radu Centra za socijalni rad za 2010 godinu I

Izvestaj o radu Centra za socijalni rad za 2010 godinu


22. decembar 2010 godine - Održana 8. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac I

U Kabinetu predsednika opštine, dana 22.12.2010. godine, sa početkom u 9 sati, održana je 8. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac.
Pročitajte detalje...


17. decembar 2010 godine - Održana 7. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac I

U Velikoj sali opštine, dana 17.12.2010. godine, sa početkom u 9 sati, održana je 7. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac.
Pročitajte detalje...


16. decembar 2010 godine - Održana 19. Sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac I

U Velikoj sali opštine, dana 16.12.2010. godine, sa početkom u 10 sati, održana je 19. sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac.
Pročitajte detalje...


10. decembar 2010 godine - Održan otvoreni sastanak sa privrednicima na temu pripreme i izrade Nacrta Odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja opštine Gornji Milanovac I

U Velikoj sali opštine, danas je održan sastanak na temu pripreme i izrade Nacrta Odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja opštine Gornji Milanovac. Ovim sastankom predsedavao je predsednik opštine Gornji Milanovac, gospodin Milisav Mirković, uz aktivno učešće većeg broja prisutnih predstavnika privrede, kao i predstavnika sindikalnih organizacija, političkih stranaka, policije, ranijih predsednika SO Gornji Milanovac, javnih preduzeća, ustanova i mesnih zajednica sa teritorije opštine. Na samom sastanku konstatovano je da se mora težiti održivom razvoju opštine, na dobrobit svih njenih građana, te se čini da je ova Strategija, kao malo šta, ujedinila mnogobrojne međusobno različite aktere u jedinstvenom poslu izrade buduće Strategije održivog razvoja opštine Gornji Milanovac. Takođe je postignut zaključak da se izrada ove Strategije, u saradnji sa lokalnom samoupravom, poveri organizaciji koja se profesionalno bavi izradom ovakvih strategija, o čemu će odluka biti doneta nakon raspisanog konkursa za nosioca izrade Strategije.


9. decembar 2010 godine - Održana 6. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac I

U Velikoj sali opštine, dana 9.12.2010. godine, sa početkom u 9 sati, održana je 6. sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac.
Nakon razmatranja u nacrtu, Opštinsko veće je Skupštini opštine na razmatranje uputilo Predlog Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2011. godinu, Predlog odluke o proglašenju elementarne nepogode na teritoriji opštine Gornji Milanovac u 2010. godini i Predlog odluke pokretanju postupka izrade Strategije i Plana razvoja raškog i moravičkog okruga.
Veće je ovom prilikom donelo i Rešenje o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, Rešenje o obrazovanju Radne grupe za izradu lokalnog akcionog plana zapošljavanja i prihvatilo Inicijativu opštine Gornji Milanovac upućenu Ministarstvu pravde za vraćanje sedišta Osnovnog suda Gornjem Milanovcu.

Takođe su razmatrani i Izveštaj JKP "Gornji Milanovac" o ugovorenim i realizovanim investicijama u oblasti vodoprivrede, prečišćavanja otpadnih voda i izradi projektne dokumentacije u ovim oblastima i Zapisnik o inspekcijskom nadzoru nad vođenjem matičnih knjiga u Opštinskoj upravi opštine Gornji Milanovac, koje je veće prihvatilo.

6. decembar 2010 godine - Održana Javna rasprava povodom Nacrta Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2011. godinu I

U Velikoj sali opštine Gornji Milanovac, 6.12.2010. godine, sa početkom u 10 sati, održana je Javna rasprava povodom Nacrta Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2011. godinu.

Brosura javna rasprava o budzetu za 2011 1 deo
Brosura javna rasprava o budzetu za 2011 2 deo

Prezentacija za javnu raspravu o budžetu opštine G.Milanovac za 2011.godinu

 


5. decembar 2010 godine - Međunarodni dan volontera I

U okviru promocije 5. decembra – Međunarodnog dana volontera, Opština Gornji Milanovac objavila je u "Takovskim novinama" motivacioni članak o volonterstvu. Ovaj članak je početak promovisanja ideje volonterstva u susret realizaciji projekta "Volonterska centrala", u sklopu međunarodnog, međuopštinskog projektu "Kultura i Volonterstvo".
Link: Članak
Pridružite se i Vi, Vašim interesovanjem i sugestijama:
VOLONTIRAJ – AKTIVIRAJ SE


2. decembar 2010 godine - Nastavljena saradnja naše opštine sa opštinama iz Norveške i Srbije na međunarodnom, međuopštinskom projektu "Kultura i Volonterstvo"I

sa prvog sastanka u Gornjem Milanovcu predsednici optina koje ucestvuju u Projektu saradnjeUspešna saradnja, započeta na prvom susretu u Gornjem Milanovcu 03. septembra 2010. godine, uz učešće tri opštine iz Norveške i tri opštine iz Srbije na projektu "Kultura i volonterstvo", pod pokroviteljstvom norveškog ministarstva inostranih poslova, nastavljena je uzvratnom posetom delegacije srpskih opština Kraljevini Norveškoj, opštini Hatfjeldal, u periodu od 22-26. novembra.
Delegaciju opštine Gornji Milanovac činili su predsednik opštine, Milisav Mirković i nosioci tri projekatna tima: Nebojša Gojković, direktor Kulturnog centra za projekat "Škole kulture", Dragan Nedeljković za projekat "Omladinski savet" i Jelena Jovanović, za projekat "Volonterska centrala", kao i koordinator projekta Dušica Nešović. U Norvešku su takođe putovali i Jovana Marković, učenica Gimnazije "Takovski ustanak" i Vojkan Antonijević, učenik ETŠ "Knjaz Miloš", koji su predstavljali Gornji Milanovac u okviru Projekta "Omladinski savet", izabrani kao najkompetentniji da izraze viziju mladih vezano za ovaj projekat.
Na radnim sastancima u Hatfjeldalu, zajedno sa kolegama iz Vefsna, Hemnesa, domaćina Hatfjeldala, Vrnjačke banje i Prokuplja, definisani su glavni zadaci za sva tri projektna tima do sledećeg susreta koji je zakazan za april 2011. godine u Prokuplju. Diskutovano je o načinu primene norveških modela škola kulture, omladinskog saveta i volonterske centrale u Srbiji i postignut zajednički zaključak da je upravo različitost u kulturi, odnosu prema mladima i pristupu volonterstvu, glavni adut za trogodišnju saradnju, jer daje nove mogućnosti njihovog organizovanja Srbiji.
Kao i svaki projekat koji uključuje kulturnu razmenu i razmenu mladih, Projekat "Kultura i volonterstvo" praćen je velikim očekivanjima i usmeren u podsticaj uključivanja mladih i njihove energije u kulturni i društveni život. Jedna od posebnih vrednosti ovog projekta je i vraćanje duha solidarnosti i aktiviranje svesti o neophodnosti pomoći onima kojima je nejpotrebnija i to dobrovoljno i bez naknade. U nastupajućem periodu sve tri projektne grupe intenzivno će raditi na realizaciji zaključaka do sledećeg sastanka u Prokuplju, o čemu ćemo vas izveštavati i ubuduće.

Delegacija opstine GM u Norveskoj i prijatelji iy Vefsna Delegacija opstine GM u Norveskoj


2. decembar 2010 godine - Obaveštenje o javnoj raspravi o nacrtu odluke o Budžetu opštine Gornji Milanovac za 2011.godinuI

Opštinska uprava opštine Gornji Milanovac obaveštava građane opštine Gornji Milanovac, udruženja građana, mesne zajednice, privredne i druge zainteresovane subjekte da će se u ponedeljak, 6. decembra 2010. godine održati Javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2011. godinu.
Javna rasprava će se održati u Velikoj sali opštine Gornji Milanovac, ulica Takovska broj 2, sa početkom u 10,00 časova i ima za cilj prikupljanje predloga, sugestija i mišljenja građana i drugih zainteresovanih subjekata kako bi se izradio što kvalitetniji Budžet naše opštine.

 


15. oktobar 2010 godine - Konkurs za dodelu studentskih stipendija za 2010-2011I

Komisija za dodelu stipendija Skupštine opštine Gornji Milanovac raspisuje
K O N K U R S
ZA DODELU STUDENTSKIH STIPENDIJA ZA ŠKOLSKU images2/2010/2011. GODINU

Konkurs za dodelu studentskih stipendija za 2010-2011

Rok za podnošenje prijava i Konkursom predviđene dokumentacije za stipendiju je od 25.10.2010.do 30.11.2010. godine, soba 15 (pisarnica) u zgradi Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, od 7,30 do 15,30 časova. Bliže informacije o Konkursu mogu se dobiti na telefon 718102, lokal 25.

 


31. septembar 2010 godine - Konkurs za dodelu učeničkih stipendija za 2010-2011I

Komisija za dodelu stipendija Skupštine opštine Gornji Milanovac raspisuje
K O N K U R S
ZA DODELU UČENIČKIH STIPENDIJA ZA ŠKOLSKU images2/2010/2011. GODINU

Konkurs za dodelu učeničkih stipendija za 2010-2011

Rok za podnošenje prijava i Konkursom predviđene dokumentacije za stipendiju je od 31.8.2010.do 25.9.2010. godine, soba 15 (pisarnica) u zgradi Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, od 7,30 do 15,30 časova. Bliže informacije o Konkursu mogu se dobiti na telefon 718102, lokal 25.


8. septembar 2010 godine - OPŠTINU GORNJI MILANOVAC POSETILI PREDSTAVNICI TRI NORVEŠKE KOMUNE I OPŠTINA VRNJAČKA BANJA I PROKUPLJE U OKVIRU SARADNJE NA PROJEKTU "KULTURA I VOLONTERSTVO"I

U okviru realizacije MIC-a (međunarodne međuopštinske saradnje), na prvom susretom u Gornjem Milanovcu, započeta je saradnja 3 komune iz Norveške i 3 opštine iz Srbije na Projektu: "Kultura i volonterstvo", čija je realizacija planirana u trogodišnjem periodu od 2010. – 2012. godine.
Našu opštinu posetili su predstavnici norveških komuna i predstavnici dve srpske opštine, koje se međusobno nalaze u bratskim odnosima, tako da su, pored naše bratske komune Vefsn, prisustvovali i predstavnici komune Hemnes i opštine Prokuplje, kao i komune Hatfjeldal i opštine Vrnjačka Banja. Svaka od tri komune i opštine imala je svoje političke predstavnike, koji su razmatrali na najvišem nivou, na čelu sa Predsednicima opština, aspekte saradnje na ovom projektu, ali i uopšte, kao i predstavnike koji su se neposredno angažovali u tri radne grupe Projekta "Kultura i volonterstvo": "Škole kulture", "Volonterska centrala" i "Omladinski savet". Na radnim sastancima tokom subote i nedelje, 04. i 05.09.2010. godine, ove grupe utvdile su polazne osnove za realizaciju Projekta u narednim godinama, koje su zatim sistematizovane u zajednički prezentaciju koja je, 6. i 07.09.2010. godine, predstavljena u prostorijama SKGO u Beogradu, izlaganjem koordinatora opštine Gornji Milanovac, kao opštine domaćina. Takođe je vršena prezentacija modela međuopštinske saradnje u Norveškoj (tzv. KS) i u Srbiji (SKGO) od strane norveških predstavnika i predstavnika Stalne konferencije gradova i opština, uz prisustvo rukovodstava sve tri norveške komune i srpske opštine uključene u Projekat.
Rezime trodnevnog seminara u Gornjem Milanovcu upućuje na dvosmernu razmenu kulture, istorije i dobre prakse međusobno veoma različitih opština, kao osnovni cilj ovog međunarodnog projekta. Zajednički zaključak je da će u procesu realizacije norveški model organizovanja škola kulture, volonterskih centrala i omladinskih saveta pokušati da se implementira u životnu realnost i okvire propisa u Srbiji, u tri srpske opštine. Različitost je u ovom slučaju adut, jer daje nove uglove sagledavanja mogućnosti organizovanja ovakvih organizacija u Srbiji, podstiče na toleranciju i poštovanje različitosti, kulturne, istorijske i svake druge, što upućuje da će konačan rezultat ovog projekta nadmašiti prosto osnivanje novih vidova organizacija u Srbiji. Taj rezultat biće novi nivo saradnje čak šest opština iz dve sasvim udaljene i veoma različite zemlje, sa intenzivnom razmenom iskustava i ljudi tokom trogodišnjeg perioda trajanja projekta. Prvi naredni susret bratskih opština u okviru dalje realizacije Projekta održaće se 23.11.2010. godine u norveškom Hatfjeldalu, a naredni juna 2010. godine u Prokuplju.


4. septembar 2010 godine - JKP snadbeva Rudnik vodom uz pomoć cisterniI

U vezi sa aktuelnim problemima sa snabdevanjem varošice Rudnik higijenski ispravnom vodom za piće, obaveštavamo javnost da je Javno komunalno preduzeće "Gornji Milanovac" od 04.09.2010. godine, postupajući po nalogu Opštinske uprave Opštine Gornji Milanovac, započelo svakodnevno snabdevanje građana ispravnom vodom za piće i spremanje hrane uz pomoć cisterni ovog preduzeća.
Ovakav način snabdevanja, trajaće sve dok nove analize Zavoda za javno zdravlje iz Čačka, koji svakodnevno prati higijensku ispravnost vode, ne budu zadovaljavajuće, odnosno bude utvrđena potpuna higijenska ispravnost vode.
Za to vreme, dozvoljena je upotreba vode iz vodovoda u tehničke svrhe i može se koristiti za sve namene sem za piće i pripremanje hrane.


3. septembar 2010 godine - Voda u vodovodnom sistemu na Rudniku neispravna za piće i pripremanje hraneI

Na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje Čačak utvrđeno je da je voda u vodovodnom sistemu naselja Rudnik higijenski neispravna zbog koncetracije arsena iznad maksimalno dozvoljene, te se ista ne može koristiti za piće i pripremanje hrane.

Rešenje Opštinske uprave kojim se nalaže JKP "Gornji Milanovac" iz G.Milanovca, da odmah po prijemu rešenja cisternama započne snabdevanje vodom...


27. avgust 2010 godine - Izabran Milisav Mirković za novog predsednika opštine Gornji MilanovacI

IZABRAN NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE GORNJI MILANOVAC
Milisav Mirković, dosadašnji zamenik iznenada preminulog Predsednika opštine Gornji Milanovac, Dražimira Marušića, izabran je 27.08.2010. godine, na 10. Vandrednoj sednici Skupštine opštine za novog Predsednika opštine Gornji Milanovac.
Milisav Mirković, rođen je 1952. godine u Nevadama, Gornji Milanovac. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Gornjem Milanovcu. Oženjen je i otac dvoje dece. Od 1994. godine bio je zaposlen u Opštinskoj upravi opštine Gornji Milanovac, jedno vreme kao šef službe i načelnik odeljenja za rad sa mesnim zajednicama, zatim i kao savetnik Predsednika opštine za pitanja lokalne samouprave. Za zamenika Predsednika opštine, izabran je u maju 2008. godine, kao kandidat ispred izborne liste "Pobedi za opštinu Gornji Milanovac – Dražimir Marušić". U svom dugogodišnjem radu, obavljao je sa uspehom, niz odgovornih poslova i dužnosti, a posebno se istakao u radu sa mesnim zajednicama na području čitave opštine.
Na istoj sednici izabran je i novi zamenik Predsednika opštine, Aleksa Gagić, dosadašnji član Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac i to u dva mandata, kao i članovi Opštinskog veća opštine.
Aleksa Gagić, rođen je 1948. godine u selu Zaglavak, opština Bajina Bašta. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Čačku, a diplomirao je na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, grupa matematika – odsek kibernetika. Zaposlen je kao profesor matematike u Gimnaziji "Takovski ustanak" u Gornjem Milanovcu. Otac je troje dece.
Kako to Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Gornji Milanovac nalažu, Milisava Mirkovića, kao kandidata za Predsednika opštine, predložio je Predsednik Skupštine Opštine Gornji Milanovac, Mihailo Vučetić. Od ukupno 49 odbornika Skupštine opštine, glasalo je 37, koji su jednoglasno podržali kandidata za izbor novog Predsednika opštine.
Ovom prilikom, odbornici su se izjasnili i o predlogu za novog zamenika Predsednika opštine i članove Opštinskog veća, koje je, prema Zakonu, predložio kandidat za Predsednika opštine, Milisav Mirković, te je za zamenika Predsednika opštine izabran Aleksa Gagić, koga je podržalo 37 odbornika, a za članove Opštinskog veća izabrani su: Duško Dimitrijević, Dr Milanka Đorđević, Aleksandra Jakovljević, Dragoljub Mihailović, Radoš Raković, Aleksandar Sokolović, Prof. dr Boško Stojanović, Vučko Stojković, Ana Teodosijević, Gorica Tepšić i Radoslav Topalović, sa 36 glasova odbornika.


16. avgust 2010 godine - Sahrana Predsednika opštine gospodina Dražimira Marušića

Sahrana Predsednika opštine obavljena je u ponedeljak, 16.avgusta u 15.00 časova na gradskom groblju u Gornjem Milanovcu.

Lista mejlova i telegrama saučešća


14. avgust 2010 godine - Preminuo Predsednik opštine gospodin Dražimir Marušić

Dražimir Marušić

Dražimir Marušić
Predsednik Opštine Gornji Milanovac
1951-2010

Sa velikom žalošću obaveštavamo da je Predsednik opštine Gornji Milanovac gospodin Dražimir Marušić preminuo 14.avgusta 2010.godine u 02.00 časa.

Komemorativna sednica Opštinskog odbora SPS-a održaće se u ponedeljak 16.avgusta u prostorijama OOSPS-a sa početkom u 10.00 časova, dok će komemorativna sednica Skupštine opštine, Opštinskog veća, Opštinske uprave i građana opštine održati u sali Doma kulture sa početkom u 11.30 časova.

Sahrana Predsednika opštine obaviće se u ponedeljak, 16.avgusta u 15.00 časova na gradskom groblju u Gornjem Milanovcu

Rođen 02.10.1951. godine u Pranjanima, od oca Mališe i majke Milice (devojačko Trifunović). Osnovno obrazovanje stiče u rodnim Pranjanima a srednje obrazovanje u Gimnaziji u Gornjem Milanovcu.

Pravni fakultet završava 1975. godine u Beogradu. Iste godine, nakon završenih studija vraća se u Gornji Milanovac i počinje da radi u Skupštini opštine Gornji Milanovac.

Od početka karijere 1975. do 2000. godine, bio je: sekretar Sekretarijata za društvene i komunalne delatnosti i inspekcijske poslove (1980.-1989.), predsednik Izvršnog saveta (1989.-1992.), narodni poslanik Narodne Skupštine Republike Srbije u dva mandata (1992.-2001.) i u tri mandata predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac, i to najpre kao predsednik Skupštine opštine, po održanim prvim višestranačkim izborima.

Aktivno se bavi politikom od 1975.godine, član je Glavnog odbora SPS i predsednik OO SPS, od samog osnivanja Socijalističke partije Srbije (1990.godine)

Od 2001.- 2004. godine, Dražimir Marušić se uspešno bavio advokaturom. Za predsednika opštine kandiduje 2004. godine sa listom "Pobedi za Gornji Milanovac - Dražimir Marušić" i ubedljivom pobedom, postaje prvoizabrani predsednik opštine Gornji Milanovac, izabran voljom ogromne većine građana . Očekivan uspeh ostvaruju i lista "Pobedi za Gornji Milanovac - Dražimir Marušić", poveravanjem najvećeg broja odborničkih mandata (16).

Predsednik opštine Dražimir Marušić oženjen je suprugom Mirjanom (diplomirani ekonomista), ima dvoje dece sina Vladimira ( advokata) i ćerku Jovanu (studenta Pravnog fakulteta).

Tokom predsedničkih mandata Dražimira Marušića, realizovane su brojne značajne kapitalne investicije kao što su izgradnja vodosistema "Rzav", gasifikacija Gornjeg Milanovca, Sistem za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcija internog odeljenja, otvaranje dečjeg odeljenja i izgradnja Odeljenja neuropsihijatrije - gornjomilanovačkog zdravstvenog centra, otvaranje seoskih zdravstvenih ambulanti, izgradnja Ekonomsko-trgovačke škole i dve gradske osnovne škole "Sveti Sava" i Desanka Maksimović" kao i adaptacija škola na seoskom području. Izgradnja fiskulturnih sali u osnovnim školama "Momčilo Nastasijević", "Sveti Sava" i "Desanka Maksimović", rekonstrukcija i adaptacija zgrade Okružnog načestva u velelepnu i reprezetativnu zgradu u samom centru grada, osnivanje Muzeja "rudničko-takovskog kraja" , očuvano je od zaborava bogato istorijsko i kulturno nasleđe opštine Gornji Milanovac, kupovina Doma vojske, izgradnja stambenih zgrada, izgradnja tržnog centra na "zelenoj" pijaci, izgradnja i rekonstrukcija putne mreže, razvoj komunalne infrastukture i drugih objekata, dovođenje renomirane trgovinske kompanije "Delta holding" u Gornji Milanovac, izgradnja moderne Sportske hale sa 1.500 mesta za sedenje... Izgradnjom lokalnih puteva, elektrifikacijom i telefonizacijom, investirano je u selo i poljoprivredu. Kupovinom zgrade "Dečjih novina", objedinjena su i građanima dostupna u jednoj zgradi gornjomilanovačka Javna preduzeća i ustanove.

Prema kratkoročnim planovima dinamike izgradnje kapitalnih objekata, planirano je da u skorijoj budućnosti na području opštine Gornji Milanovac bude realizovana izgradnja Doma za stare, savremenog Doma kulture sa pratećim sadržajima, opštinskog arhiva, realizacija strategije privrednog i turističkog dugoročnog razvoja, završetak deponije "Vujan" i početak edukacije razvrstavanja otpada i unapređenja zaštite životne okoline.


Maj 2010 godine - Izvestaji o radu

 

Izveštaj o radu opštinske uprave za 2009.godinu

Izveštaj o radu Centra za socijalni rad za 2009.godinu

 


23. april 2010 godine - Dan opštine Gornj Milanovac i 195 godina od Drugog srpskog ustanka

Povodom 23. aprila, Dana opštine Gornji Milanovac i obelažavanja 195 -e godišnjice Drugog srpskog ustanka, opština Gornji Milanovac ugostila je mnogobrojne goste, brojne državne zvaničnike među kojima su: predsednik Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović, prvi  podpredsednik  Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova  Ivica Dačić, ministar za infrastrukturu  Milutin Mrkonjić, misnistar prosvete Žarko Obradović i ministar za nacionalni investicioni plan Verica Kalanović, delegacije iz grčkog grada Edese, rumunskog Hereštija, poljskog Novogarda, slovenskog  Slovenj Gradeca i Sežane, makedonskog  Kumanova, Starog Nagoričana i Kavadaraca, opštine Vlasenice iz Republike Srpske, ambasade SAD, Kube, Norveške, Slovenije i Poljske u Srbiji,  Moravičkog upravnog okruga,predstavnike opština i gradova iz Republike Srbije i  još jednom dokazala koliko vredimo, koliko smo veliki i koliko svojoj opštini zaista želimo sve najbolje...
Tim povodom održane su sledeće manifestacije:
22. Aprila 2010. godine
-  Svečana sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac na kojoj je izvršena dodela opštinskih priznanja
-  Potpisivanje  Sporazuma o uspostavljanju saradnje (bratimljenju) opštine Gornji Milanovac i opštine Kavadarci

23. april 2010. godine
- Otkrivanje spomenika kraljici Dragi Obrenović
- Otvaranje  novoizgrađenog dela ulice Vuka Karadžića

Govor Predsednika opstine Drazimira Marisic Otvaranje ulice Novoizgradjeni deo ulice Vuka Karadzica


 - Svečano puštanje u rad  renovirane i adaptirane zgrade Gimnazije „ Takovski ustanak“

Gimnazija Takovski ustanak Gimnazija Takovski ustanak u Gornjem Milanovcu Predsednikov govor ispred Gimnazije
Direktor Gimnazije Ljiljana Celikovic Trenutak koji je prethodio presecanju vrpce Presecanje vrpce

- Obeležavanje  195. Godišnjice Drugog srpskog ustanka u Takovu

24. april 2010. Godine
- Polaganje venaca na spomen obeležje pripadnika porodice Obrenović u Staroj čaršiji
- Otvaranje 10. međunarodnog Bijenala umetnosti minijature

 Povratak na: SaopštenjaЋир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!