opstina gornji milanovac

11. октобар 2018.
Одржан сајам запошљавања


У галерији Културног центра у Горњем Милановцу, председник општине Дејан Ковачевић свечано је отворио сајам запошљавања који организује Национална служба за запошљавање, филијала Чачак, испостава Горњи Милановац.


gm

Обраћајући се присутним послодавцима и посетиоцима овогодишњег сајма председник општине је рекао да општина Горњи Милановац заједно са Националном службом за запошљавање сваке године покушава да пронађе решења и да кроз сајамску понуду смањи стопу запослености у општини: „Мени је јако драго што смо водећи у моравичком округу по привредној активности и то ће свакако остати наш задатак и за убудуће. Оно што локална самоуправа покушава сваке године да уради јесте да својим мерама активне политике запошљавања и одвајањем одређених финансијских средстава покушава да ублажи незапосленост у Горњем Милановцу.“ Ковачевић је најавио да ће локална самоуправа у наредној години издвојити 15 милиона динара за активну политику запошљавања, а како је рекао размишља се и о новим мерама као што је плаћање пореза и доприноса за прву годину рада, како би се што већи број послодаваца заинтересовао да запосли незапослене суграђане. „Оно што је још важно јесу најављене стране инвестиције, као што је изградња шопинг центра у Горњем Милановцу који ће се простирати на око 7000 м2 и очекујем да око 200 наших суграђана ту нађе посао. Друга инвестиција је долазак Лидл-а који је данас свечано почео да ради у Србији, а већ крајем следеће године требало би да отвори своје продајно место у нашем граду, тако да ће и за њих бити потребна додатна радна снага. У преговорима смо и са неким добављачима фабрике Форверк, која је већ почела градњу својих индустријских погона у Чачку, тако да очекујемо отварање једног производног погона у наредној години и у Горњем Милановцу“, изјавио је председник општине. Ковачевић је нагласио да је локална самоуправа на располагању и домаћим и страним инвеститорима за све видове помоћи.


gm

Директор филијале Националне службе за запошљавање Чачак, Саша Обрадовић, као значајну чињеницу навео је да на територији општине Горњи Милановац тренутно има 2100 незапослених лица и да је то најмања стопа незапослености у Моравичком округу: „Ово је само један показатељ колико је добра Милановачка привреда и како она апсорбује број незапослених. Други разлог је допринос локалне самоуправе која годинама уназад издваја додатна средства за активну меру политике запошљавања и на тај начин се даје допринос запошљавања људи овде у Горњем Милановцу.“


gm

На крају, Обрадовић је пожелео незапосленим лицима успех у контакту са послодавцима, посаветовао их да предају своје биографије и да створе прилику себи да обезбеде посао.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!