opstina gornji milanovac

30. октобар 2018.
Нов асфалт за километар пута у Синошевићима


Како одмиче грађевинска сезона број асфалтираних путних праваца на територији општине Горњи Милановац се значајно повећава.


gm

У Месној заједници Таково, селу Синошевићи асфалтирано је 1000 метара путног правца. Ове радове обишао је председник општине Дејан Ковачевић и том приликом рекао да се овогодишња грађевинска сезона успешно приводи крају: „Овде је асфалтиран један километар пута уз учешће грађана. Вредност инвестиције је 4.200.000,00 динара.“ Ковачевић је додао да општина Горњи Милановац сваке године поставља рекорд када је реч о асфалтирању локалних и некатегорисаних путева: „Ове године смо асфалтирали двадесет и један путни правац некатегорисаних путева, девет путних праваца локалних путева ће такође бити завршено, као и три градске улице. У улици Драгише Николића радови се приводе крају, а до краја овог месеца ће почети да се реконструишу и улица Милоша Великог и Железничка улица.“ Према његовим речима, план локалне власти за следећу годину када је реч о инфраструктурним радовима још је амбициознији.


gm

Мирослав Вукашиновић из Синошевића изјавио је да за својих шездесет година није запамтио да је ово село имало једну стопу асфалта: „Да се сада Месна заједница и њен председник нису ангажовали не бисмо добили ни ово што се сада ради. Хвала Богу је кренуло да се ради, па ћемо видети за даље.“ Он је додао да је девет кућа из овог села учествовало својим средствима у асфалтирању и да су уз помоћ општине Горњи Милановац ови радови завршени: „Село без асфалта и без струје није село. Без обзира што смо ми на тринаест километара од центра града, млади су одлазили из села зато што није било пута“, рекао је Вукашиновић. Такође је рекао да овим асфалтом доста се олакшавао посао пољопривредним произвођачима како за пласман робе, млека и свих пољопривредних производа.


gm

Успон који је асфалтиран задавао је велике муке мештанима Синошевића према речима председника Месне заједнице Таково, Милана Живанића: „Сада када је урађен асфалт доста лакше ће се чистити снег, брже ће се топити и олакшава се прилаз кућама. Битно је да смо почели да радимо, а наредне године идемо са новим плановима.“ Он је истакао да је ово асфалтирање веома значајно и за мештане, али и за младе који су остали на селу како би село наставило да живи.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!