opstina gornji milanovac

9. новембар 2018.
Горњи Милановац мисли на најугроженије


У организацији Центра за социјални рад Горњи Милановац и Црвеног крста Горњи Милановац, а под покровитељством председника општине Дејана Ковачевића, у ресторану „Таковски врт“ одржан је донаторски ручак како би се обезбедила средства најсиромашнијим грађанима.


gm

Повод за одржавање Донаторског ручка јесте обележавање Светског дана борбе против сиромаштва и за циљ има ширење свести о потреби искорењивања сиромаштва у целом свету.


gm

Поздрављајући присутне покровитељ ручка и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић истакао је да у данашњем времену треба бити солидаран са људима који имају мање од других и да треба што чешће обраћати пажњу на људе којима треба помоћ: „Ми смо једна заједница која је компактна и веома сам срећан што сам председник општине где не постоји завист и где су сви спремни једни другима да помогну. За то је показатељ и данашњи дан и хвала вам свима који сте се одазвали.“ Председник Ковачевић се захвалио и господину Ивану Козодеровићу који је изашао у сусрет и обезбедио простор за одржавање ручка, као и музичком саставу „Poko Rubato“ који су професори музичке школе „Доктор Војислав Вучковић“ из Чачка.


gm

Директор Центра за социјални рад Александар Јевтовић захвалио се свим донаторима у име ове установе и у своје лично име што су подржали ову акцију прикупљања средстава за најугроженије грађане општине Горњи Милановац.


Присутне је поздравио и Небојша Ивовић, секретар Црвеног крста који се захвалио локалној самоуправи на челу са председником општине, што су препознали значај и подржали овај догађај. Такође, он се захвалио и у име свих оних којима ће помоћ стићи, а који су присуствовали Донаторском ручку као и онима који су донирали новац.


Овим Донаторским ручком прикупљено је више од 500.000,00 динара помоћи за најугроженије, а средства је могуће уплатити и донирати и у току наредне недеље. Када подаци буду коначни и потпуни биће објављен укупан износ који је прикупљен као и имена свих донатора.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!