opstina gornji milanovac

14. новембар 2018.
Улица Драгише Николића добила нови асфалт


Прва градска улица у овој грађевинској сезони је асфалтирана. Радници грађевинске фирме „Свин“, која је на тендеру добила овај посао, данас су завршили асфалтирање улице Драгише Николића у дужини од 265 метара. Поред овога, завршни слој асфалта је стављен и на 90 метара улице који је рађен претходних година.


gm

Радове на овој деоници обишао је председник општине Дејан Ковачевић који је рекао да је Општина заједно са Министарством привреде урадила једну захтевну деоницу овог путног правца: „Ово је први пут да такозвана „Стара пруга“ доживи своју рехабилитацију, односно, да овај крај добије потпуно нови коловоз од настанка.“ Ковачевић је подсетио да је у последњих двадесет година овај крај насељаван, изграђен је велики број стамбених кућа и насеље се проширило. „Елементарна потреба народа овог краја је била за оваквим коловозом. Пут је широк шест метара, са тротоарима и са једне и са друге стране. Са десне стране ће бити постављене банкине и жичана ограда која ће бити заштита за пешаке, пошто је на неким деловима потпорни зид висине чак и преко 4 метра“, закључио је први човек Горњег Милановца.


gm

Председник општине је рекао да су завршени радови на најважнијој деоницу овог путног правца и најавио наставак радова за следећу годину: „У плану нам је да урадимо још 1500 метара на овом правцу, како би улица Драгише Николића до насеља које је негде највише на том делу, добила потпуно нови облик.“


gm

Укупна вредност изведених радова је 20.833.000,00 динара од чега је пола финансирала општина Горњи Милановац, а пола Министарство привреде. Такође, општина је платила пдв на све радове и успешно се приводи крај ове грађевинске сезоне. За нередне дане планирано је асфалтирање још две градске улице, чијим завршетком би се употпунили овогодишњи планирани радови на инфраструктури у граду.


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!