opstina gornji milanovac

13. децембар 2018.
Подршка породицама са троје и више деце


Општина Горњи Милановац преузела је корак ка приступању друштву локалних самоуправа, организација, привредника, спортских колектива и других појединаца који подржавају Покрет за децу „3+“. На јуче одржаној седници Општинског већа усвојен је предлог ове Одлуке, која ће се наћи на дневном реду следећег заседања Скупштине општине, након чега се креће у реализацију овог пројекта на територији општине Горњи Милановац.


gm

Покрет „3+“ је идејни творац картице „Цена минус за 3+“ која гласи на мајку која има троје или више деце и на основу које се остварују бројни попусти у различитим правним субјектима на територији наше земље. Ова иницијатива препозната је као пример добре праксе од стране Координационог тела за родну равноправност и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије. Процењује се да у Републици Србији постоји око 138.000 породица са троје и више деце.


gm

Чланством у Удружењу породицама са троје и више деце са пребивалиштем на територији општине Горњи Милановац омогућило би се да остваре одређене олакшице при куповини роба и плаћању услуга у привредним субјектима на територији Републике Србије, коришћењем картица „Три плус“ које ово удружење обезбеђује и промовише. Општина Горњи Милановац преузела је на себе обавезу плаћања чланарине за све чланове овог покрета. Такође, општина би обезбедила и картице „3+“ свим породицама са троје или више деце са пребивалиштем на територији општине Горњи Милановац, под условом да је бар једно од деце малолетно. Картица корисницима омогућава попуст при плаћању роба и услуга код привредних субјеката који су подржали пројекат „ТРИ плус цене минус“ на територији целе Републике Србије као и код свих будућих субјеката који се током важења картице укључе у круг оних који подржавају акцију и потпишу уговор са Удружењем „Покрет за децу 3+“. Ове картице је потребно обновити након годину дана.


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић позвао је милановачке привреднике, јавна предузећа и установе, као и спортске клубове са територије општине Горњи Милановац да својим доприносом дају подршку овој акцији и покажу добру вољу да се сви заједно као друштво мобилишемо у циљу помоћи вишечланим породицама које су носиоци демографског развоја наше општине и државе.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!