opstina gornji milanovac

25. јануар 2019.
МИНИСТАР ВУЛИН ПОСЕТИО МИЛАНОВАЧКУ КАСАРНУ


Министар одбране Александар Вулин заједно са председником општине Горњи Милановац Дејаном Ковачевићем посетио је Центар за обуку везе и информатике који се налази у гарнизону Горњи Милановац у касарни „Војвода Радомир Путник“. Према речима комаданта милановачке касарне потпуковника Ненада Дражинца у току је обука војника на служењу војног рока генерације децембар 2018. године. „Данас је у Центру обуке везе и информатике министру презентован део обуке где је могао да стекне увид у почетак обуке и оспособљеност и оно на чему ради Центар да би од војника добили праве професионалце и оспособили их за оно за шта су намењени“ рекао је Дражинац.


gm

Захвалност за уступање простора касарне за похађање ђака ОШ „Момчило Настасијевић“ у току реконструкције која следи министру је пренео председник општине Дејан Ковачевић „Желим да се захвалим у име општине Горњи Милановац и вама и генералу Петровићу и комаданту Дражинцу што сте изашли у сусрет нама и нашим најмлађим суграђанима и омогућили да ђаци друге основне школе наставу у другом полугодишту похађају овде. То је нама јако велика помоћ обзиром да држава улаже у реконструкцију Основне школе „Момчило Настасијевић“ 204 милиона динара чиме ћемо добити једну прелепу, нову школу у Горњем Милановцу“ истакао је Ковачевић. Додао је да је на помолу и решавање дугогодишњег проблема озакоњења објеката који су изграђени у заштитном појасу око касарне у Луњевици. „Морам да охрабрим све наше суграђане који живе на том простору да ћемо у наредном периоду интезивно радити на решавању тог проблема“.


gm

Први човек министарства одбране Александар Вулин изразио је спремност да заједно у координацији са осталим министарствима и локалном самоуправом изнађе решење и коначно реши проблем са објектима који се налазе у заштићеној зони. „Војска Србије је увек ту за све грађане. Увек је ту да помогне и као што данас помаже у чишћењу путева тако ће помоћи и свакоме коме је потребна школа као у Горњем Милановцу а посебно ћемо учинити све да се помогне и заврши посао око легализације објеката који су изграђени у заштићеној зони. Ми смо већ данас одређене предлоге дали председнику локалне самоуправе и очекујем да ћемо се врло брзо поново видети са заиста добрим вестима за све грађане у насељу Луњевица“ казао је Вулин.


gm

Министар је приликом обиласка касарне рекао да ће и 2019. година бити посвећена улагањима и модернизацији Војске Србије али и обуци њених припадника посебно оних који припадају резервном саставу. „Када је упитању опремање, опремаћемо се свим оним што је познато нашој јавности али посебно средствима која сами производимо од система везе па до сложених система. Само оно што сами произведемо јесте суштински наше и само то не може нико да нам ускрати, а одбрана земље никада не сме бити остављена на политичку милост или немилост већ мора да вуде таква да смо сами без обзира на свет око себе у стању да опремимо војску и да се бранимо“ закључио је министар.


gm

Делегација је имала прилику да обиђе и спомен собу посвећену успоменама на погинуле припаднике овог гарнизона у ратним дејствима, експонатима који су сведоци телекомуникационе технике прошлог века али и да се упозна са биографијама ранијих официра који су били комаданти јединица у Милановцу.


gm

У пратњи министра одбране био је и генерал-потпуковник Ђокица Петровић, комадант команде за обуку Војске Србије.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!