opstina gornji milanovac

21. фебруар 2019.
Радови на реконструкцији Опште болнице крећу у току следеће недеље


Прва заседање Скупштине општине Горњи Милановац у новој календарској години одржано је данас. На самом почетку одборници су усвојили Записник са претходног заседања, након чега се кренуло са разматрањем данашњег Дневног реда.


gm

Током једне дискусије председник Ковачевић је рекао да је одабран извођач за прву фазу радова на реконструкцији Опште болнице Горњи Милановац: „Компанија „Рамарк“ из Чачка, која је поднела заједничку понуду са још неколико компанија, изводиће радове на реконструкцији Опште болнице у првој фази. То значи енергетска ефикасност, замена свих кровова, прозора, врата и свега што је предвиђено планом и пројектом.“ Ковачевић је изјавио да је руководство општине Горњи Милановац већ обавило неколико састанака са запосленима у Општој болници како би се организовао неометан рад ове здравствене установе за време извођења радова: „Прву фазу радова ћемо завршити са минималним ремећењем рада запослених и функционисања Опште болнице. Што се тиче друге фазе, са којом треба да почнемо до краја ове године, биће мало комплекснија организација самог посла, али ће пацијенти из Опште болнице, како која зграда се буде реновирала, бити упућивани у околне здравствене установе, у Болницу Чачак или Клинички центар у Крагујевцу.“ Први човек Горњег Милановца је изјавио да за то већ постоји договор, а да у оквиру Министарства здравља постоји и уобичајена процедура према којој се поступа када су овакве ствари у питању: „Радови морају тећи својом динамиком и ми желимо да за две године имамо најсавременију Општу болницу у овом делу Србије. Укупно улажемо негде око милијарду и петсто милиона динара, од чега је за грађевинске радове предвиђено милијарду и двеста милиона динара, а триста милиона за набавку нове опреме.“


gm

Одборници су на данашњој седници усвојили и решење о давању сагласности на Одлуку о измени распореда рада и дневног реда у Дому здравља Горњи Милановац, као и предлог Статута општине Горњи Милановац.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!