opstina gornji milanovac

28. фебруар 2019.
Почела реконструкција простора будућег Start-up центра


Грађевинска фирма „Elkoms“ d.o.o. из Београда почела је са извођењем радова на адаптацији и опремању простора подрума и приземља пословног објекта у Рајићевој улици, објекта некадашње Апотеке Горњи Милановац. Предвиђено је да у овом пословном простору буде седиште будућег Start-up центра у нашој Општини.


gm

Овим поводом председник општине Дејан Ковачевић обишао је радове и изјавио да је локална власт у сарадњи са Министарством без портфеља задуженим за иновације и технолошки развој министра Ненада Поповића добила око четрдесет милиона динара за реализацију овог пројекта: „ Од укупног износа шест милиона динара односи се на обуку и програм Start-up центра. Овај аранжман смо направили са Удружењем грађана за развој технолошког предузетништва ITC Hub из Београда и са невладином организацијом „ГМ Оптимист“ из Горњег Милановца.“


gm

Ковачевић је додао да ће Start-up центар имати на располагању 350м2 простора некадашње Апотеке Горњи Милановац, који ће моћи да користе сви суграђани који буду желели да учествују у обуци и реализацији овог програма: „Ја сам погледао програм који су већ урадили људи из ITC Hub-а и мислим ће он одговарати и нашој привреди и нашем становништву, а да ће доста користи имати и наши млади који се баве иновационим технологијама.“ Такође, додао је и да према свим параметрима и према оценама ресорног Министарства пројекат Start-up центра који се спроводи у Горњем Милановцу је оцењен са највишом оценом.


За износ од око тридесет и три милиона динара председник Ковачевић је рекао да ће бити утрошен за потпуну уређење простора, као и на опремање истог са модерном технологијом коју захтева један савремен Start-up центар.


Како је изјавио, очекује се да Центар да одличне резултате, имајући у виду да се и привреда заинтересовала за овај пројекат. Овом приликом председник је најавио да ће у наредних месец дана бити одржана презентације овог пројекта пред Клубом привредника, коју ће спровести запослени из ITC Hub-а.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!