opstina gornji milanovac

1. март 2019.
1. март – Светски дан цивилне заштите


Свим члановима општинског Штаба за ванредне ситуације и субјектима заштите, као и грађанима општине Горњи Милановац честитам 1. март, Светски дан цивилне заштите.


gm

Обележавање 1. марта као Дана цивилне заштите установљено је 1990. године одлуком Генералне скупштине међународне организације цивилне заштите. Ова организација са седиштем у Женеви има за циљ да допринесе успостављању одговарајућих структура цивилне заштите у свим државама чланицама.


Искуство из претходних година нам говори да поред превентивних мера које чини општина Горњи Милановац, морамо спремити и адекватан одговор на ризике и претње које доносе ванредне ситуације у будућности.


Општина Горњи Милановац чврстог је става да доприноси јачању система заштите, спасавања и улоге цивилне заштите како би се успоставио ефикаснији одговор на све ризике и претње који нас окружују.


Општина у свом домену учествује у формирању и оспособљавању јединица цивилне заштите не само због испуњења законске обавезе него и због реалне потребе, а све у циљу стварања јединственог система снага заштите и спасавања и давању доприноса ефикаснијег одговора државе и друштва на ризике који нас окружују.


Начелник штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!