opstina gornji milanovac

8. март 2019.
Малолетно лице нападнуто од стране пса луталице


Одељењу за инспекцијске послове општине Горњи Милановац јутрос је пријављен напад од стране пса луталице на малолетно лице у дворишту ТШ „Јован Жујовић“.


gm

Комунални редар је одмах по пријави изашао на терен где је констатовано да је у заједничком дворишту ЕТШ „Књаз Милош“ и ТШ „Јован Жујовић“ пас луталица ујео малолетно лице за десну руку испод лакта. Родитељ је дете одмах одвео код лекара где му је указана потребна помоћ.


Како је комуналном редару испричало малолетно лице које је претрпело напад, напао га је пас који је први пут био у дворишту школе.


Општина Горњи Милановац закључила је Уговор о пружању услуга за хумано хватање паса луталица са ЈКП „Комуналац“ из Чачка. Ово предузеће је од почетка године укупно ухватило 67 паса луталица, за шта је из општинског буџета издвојено укупно 330.000,00 динара.


Последње хумано хватање било је у среду 06.03.2019. године, а наредно ће бити у понедељак 11. марта. Иако су школска дворишта обилажена и у претходној акцију, у понедељак ће посебан акценат бити стављен на сва школска дворишта и њихову околину. Општина Горњи Милановац одговорно и са великом пажњом се посвећује решавању проблема паса луталица, а као доказ за то је и 40% мање напада и уједа у односу на исти период претходне године.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!