opstina gornji milanovac

22. март 2019.
Дигитализација Скупштине општине Горњи Милановац


Лазар Николић, председник Скупштине општине Горњи Милановац угостио је делегацију UNDP-a. Повод посете била је дигитализација рада Скупштине општине у наредном периоду.


gm

Николић је овом приликом рекао да уколико се остваре планови локалне самоуправе ово би могло да се оствари у наредном периоду: „Посета делегације UNDP-a била је радног карактера са циљем да се изврши прелиминарна анализа могућности за увођење е-парламента, да се види са каквом инфраструктуром, елементима и капацитетом располажемо.“ Он је додао да су на састанку дефинисани кораци које треба предузети како би Скупштина општине била дигитализована у одговарајућем и препорученом капацитету: „Од пријатеља из UNDP-a бисмо добили прилагођен софтвер, а ми смо се обавезали да у сарадњи са Владином канцеларијом за електронску управу или из наших средстава обезбедимо хардвер“, закључио је Николић.


Дигитализација парламената већ је спроведене у Новом Саду, Лесковцу, Панчеву и од скоро у Чачку и овакав систем рада има велике предности. Поред уштеда у материјалу, пре свега у папиру, предност је и транспарентност у раду, а на овај начин би и рад парламента био ближи грађанима.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!