opstina gornji milanovac

22. април 2019.
Председник општине угостио делегације пријатељских градова и општина


Поводом 23. априла, Дана општине Горњи Милановац, а ове године 160 година од оснивања вароши и 204 године од подизања Другог српског устанка у нашу општину стигао је велики број делегација пријатељских градова и општина из иностранства. Представник општине Дејан Ковачевић у згради Окружног начелства уприличио је свечани пријем за госте из иностранства и изразио велико задовољство што Горњи Милановац има велики број пријатеља у иностранству који се веома радо враћају у нашу општину. Председник је поздравио делегацијe општинa Стародуб из Руске Федерације, Старше и Сежана из Словеније, Травник из Босне и Херцеговине, Требиње из Републике Српске, Пробиштип, Кавадарци и Куманово из Републике Северне Македоније, Херешти из Румуније и Котор из Црне Горе.


gm

gm

У каснијим поподневним часовема очекује се долазак делегације из братске комуне Вефсн из Норвешке, делегације из општине Власеница из Републике Српске и делегације општине Словењ Градец из Словеније.


gm

gm

Ковачевић је на пријему истакао да је прослава Дана општине прилика да сви заједно уживамо у нашем пријатељству и заједништву.


gm

Домаћин је са својим гостима разменио пригодне поклоне и рекао да је веома поносан што наши пријатеља из иностранства својим присуством сваке године величају ову нашу свечаност.


gm

Дружење је у поподневним часовима настављено на планини Рудник у етно домаћинству Милосављевића, где су гости имали прилике да уживају у природи и гастрономским специјалитетима српске националне кухиње.


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!