opstina gornji milanovac

15. мај 2019.
У јуну отварање Иновационог startup центра


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић јуче је одржао састанак са министром Ненадом Поповићем, на којем су разговарали о реализацији пројекта Startup центра у нашој општини. Такође, неке од тема разговора били су и нови пројекти из области технолошких иновација, који ће у будућем периоду бити реализовани на територији општине Горњи Милановац.


gm

„Већ у јуну отворићемо Иновациони startup центар, у којем ће млади из наше општине добити прилику да раде на најсавременијој технолошкој опреми, уз подршку најбољих домаћих и страних ментора. Желимо да обликујемо младе и талентоване предузетнике који ће у будућности донети нову вредност нашој привреди и економији“, рекао је први човек општине Горњи Милановац.


У току су радови на реконструкцији простора будућег Startup центра, у Рајићевој улици, у објекту некадашње Апотеке Горњи Милановац. Локална власт је, у сарадњи са Министарством без портфеља задуженим за иновације и технолошки развој, добила око четрдесет милиона динара за реализацију овог пројекта. Од укупног износа, шест милиона динара односи се на обуку и програм Startup центра.


За износ од око тридесет и три милиона динара председник Ковачевић је рекао да ће бити утрошен за потпуно уређење простора, као и на опремање истог модерном технологијом коју захтева један савремени Startup центар.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!