opstina gornji milanovac

22. мај 2019.
Милановачка привреда привукла амбасадора Јапана


Након посете Звезди-Хелиосу, амбасадор Јапана у Републици Србији, Његова Екселенција ЏуничиМарујама, са сарадницима, као и представницима компаније Хелиос Србија - Станицом Левајац, Владимиром Симићем и Јадранком Орловић, посетио је Општину Горњи Милановац. Том приликом, одао је признање граду и локалној самоуправи на стварању атмосфере која је прихватила и подржала развој града и јачање индустрије.


gm

„Поред природних лепота и објеката од националног значаја, веома сам изненађен и одушевљен јаким просперитетом града, и индустријом, не само Хелиосом, већ и Тетра Паком, и компанијом која прави мој омиљени производ - Еурокрем“, рекао је амбасадор. Додао је да је Горњи Милановац добар кандидат за улагања инвеститора из Јапана, јер је доста јапанских произвођача заинтересовано за трансфер технологије у милановачка предузећа.


gm

Председник Дејан Ковачевић пожелео је гостима добродошлицу у наш град и истакао задовољство што је Амбасаду Јапана и Горњи Милановац, овом приликом, спојила компанија Хелиос.


gm

„Инвестиције у Горњем Милановцу стварали су предузимљиви људи из наших компанија. На нама, који водимо град, је да подржимо ту иницијативу и што више помогнемо у њеном разрађивању. У наредних месец дана отворићемо Start-up центар, који ће нашу привреду помоћи новим технологијама. Била би нам велика част да са вама и вашим компанијама сарађујемо и на том пројекту. Оно што је засигурно снага милановачке индустрије јесте Удружење привредника Горњег Милановца, које заједничким снагама решава питања од значаја и за локалну самоуправу и компаније. Пресрећан сам што често присуствујем тим састанцима и што можемо заједно да решавамо проблеме“, рекао је Ковачевић и нагласио да су индустрија, пољопривреда и туризам три ствари на које ће се у будућности највише базирати наша општина. Истакао је и перманентно одржавање путева и издвајање великих средстава за ту намену.


gm

Амбасадор Марујамаи председник Ковачевић су се сложили и око важности обостране сарадње општине и предузећа, која с друге стране, узвраћају кроз социјалну одговорност.


gm

Присутни су имали прилике да се, кроз презентацију кустоса Музеја рудничко-таковског краја Весне Пехрат, упознају са економским, историјским , културним развојем и знаменитостима нашег града, уз обећање да ће приликом следеће посете, многа и обићи.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!