opstina gornji milanovac

3. јун 2019.
Општина Горњи Милановац потписница Меморандума о разумевању у области доброг управљања


Општина Горњи Милановац једна је од 96 локалних самоуправа које су потписале Меморандум о разумевању у области доброг управљања са програмом Swiss PRO, подржаним од Владе Швајцарске. Меморандум је у име општине Горњи Милановац потписао председник Дејан Ковачевић.


gm

Свечаном догађају су присуствовали представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, Швајцарске канцеларије за сарадњу, међународних организација, као и градоначелници и председници општина. Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу са Србијом и саветница у Амбасади Швајцарске у Србији Урсула Лојбли, уручили су представницима локалних самоуправа потписане Меморандуме о разумевању у области доброг управљања.


gm

Потписивање Меморандума о разумевању представља важан корак ка стварању општинских кадровских капацитета који ће унапредити рад локалних самоуправа у складу са принципима доброг управљања: одговорности, транспарентности, ефикасности, учешћа, једнакости и недискриминације. Меморандум ће бити основа за изградњу капацитета за добро управљање у раду локалних администрација, што би за резултат требало да има побољшано и квалитетније пружање услуга грађанима. Наставиће се и са активностима примене доброг управљања у спровођењу инфраструктурних пројеката – област по којој је Swiss PRO препознатљив.


gm

Активности програма Swiss PRO, Влада Швајцарске подржава са укупно 5,8 милиона евра, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС), у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!