opstina gornji milanovac

4. јун 2019.
Додељена средства за суфинансирање пројеката од јавног интереса


Већници су на 62. седници Општинског већа донели Решење о расподели средстава за суфинансирање пројеката удружења у областима од јавног интереса на територији општине Горњи Милановац у 2019. години.


gm

Издвојена су средства у износу од 500.000,00 динара за реализацију социо-хуманитарних програма. Тиме ће се унапредити рад Фонда за слабовиду и слепу децу, Друштва дијабетичара, Удружења родитеља деце са сметњама у развоју-Горњи Милановац, Регионалног инклузивног центра- Горњи Милановац, Међуопштинске организације слепих – Чачак и Кола српских сестара.


gm

Средства у износу од 1.312.880,00 динара распоређена су за финансирање осталих програма који који искључиво и непосредно следе јавне потребе. У питању су Кинолошко удружење „Таковски устанак“, Удружење грађана „Еко-око“, Радио-клуб Горњи Милановац, Млади таковског краја, Организација резервних војних старешина Горњи Милановац, Мото-клуб „Lonely riders“, Удружење македонаца моравичког округа „Даме Груев“, Удружење грађана „СЦИО“, „ГМ оптимист“, Удружење ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, Друштво за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918, „СУБНОР“, Ловачко удружење „Војвода Милан Обреновић“ и Друштво српско-руског пријатељства „Таково“.


gm

Подсетимо, општинска управа је расписала Јавни конкурс за финансирање програма од јавног интереса, а прелиминарне листе су 22. априла објављене на сајту ЕУправе Републике Србије и интернет презентацији општине, уз позив подносиоцима да поднесу евентуалне приговоре на листу у року од 8 дана од објављивања. Од пристигле 22 пријаве, 20 је ушло у поступак разматрања, вредновања и бодовања, док пријаве Друштва учитеља и Феријалног клуба нису испуниле задате услове.


Конкурсна пријава Друштва учитеља није испунила услове конкурса, јер су у обрасцу буџета за реализацију програма, предвиђени трошкови само за студијско путовање. Такође, на листи финансираних удружења није се нашао ни Феријални клуб Горњи Милановац, јер у документацији није поднет образац буџета за реализацију програма.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!