opstina gornji milanovac

11. јун 2019.
Почела реконструкција трафостанице


Данас је постављен камен темељац трафостанице 110/35 kV, која ће бити једини велики трафо на територији општине Горњи Милановац. Тим поводом, радове су обишли председник општине Дејан Ковачевић, председник Скупштине општине Лазар Николић, директор Огранка ЕД Чачак Милован Глишић, директор Погона Горњи Милановац Жељко Живчевић, директори ЈП ЕПС-а, представник Светске банке.


gm

ТС у Горњем Милановцу прва је трафостаница од укупно пет, за коју је добијена грађевинска дозвола за реализацију пројекта Хитне обнове након поплава, реализованог из средстава кредита Светске банке.


gm

С обзиром на значај Горњег Милановца као индустријског гиганта и чињеницу да се из трафостанице напајају сва домаћинства, али и да преко 50% иде индустрији, реконструкција трафостанице ће умногоме побољшати функционисање напајања електричном енергијом читавог милановачког краја.


gm

В.д. директора ЈП ЕПС Милорад Грчић нагласио је да је данашњи дан велики дан како за ЕПС, тако и општину Горњи Милановац.


„ Од 1974, када је пуштена у рад, до данас, на ТС у Горњем Милановцу, осим интервенција приликом кварова и неопходних замена унутар трафоа, није никада рађен озбиљнији захват. Горњи Милановац је познат по стабилној привреди и индустрији, а много је још фабрика које ће се отворити у наредном периоду, па све очекују стабилно напајање које ми морамо обезбедити. Доста смо ТС до сада модернизовали, инсистирамо да опрема буде последња реч технике у свету“, рекао је Грчић и додао да је завршетак радова планиран до краја септембра, након чега ће Горњи Милановац, што се тиче напајања електричном енергијом, започети нов живот.


Председник општине Дејан Ковачевић се захвалио првенствено држави Србији на улагању у Горњи Милановац, како у обнову инфраструктуре, тако и у обнову трафостанице.


„Горњи Милановац је привредно најразвијенији град у Моравичком и Рашком округу, стога ћемо настојати да обезбедимо што боље услове, како за нашу привреду, тако и за становиштво. После 45 година, Горњи Милановац ће добити модеран трафо, чиме ће сви грађани и привреда имати редовоно напајање електричном енергијом. Ово данас што радимо је почетак нове индустријализације Горњег Милановца, јер кад имате све енергенте на високом нивоу, имате прилику и даље да се развијате. У плану је и нова инвестиција после ове, нова трафостаница у јужном делу индустријске зоне, чиме ће се побољшати снабдевање електричном енергијом, што се надам да ћемо у будућности остварити“, рекао је Ковачевић.


Укупна вредност инвестиције у реконструкцију ТС износи 3.234.023,18 евра, од чега је вредност опреме 1.542.896,65 евра, док је уговорена вредност радова 1.691.126,53 евра.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!