opstina gornji milanovac

24. јун 2019.
Проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Горњи Милановац


Поводом јучерашњег невремена које је захватило већи део наше општине, одржана је седница Штаба за ванредне ситуације, на којој је размотрена новонастала ситуација и одлучено о мерама које треба предузети. Начелник Штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевећ рекао је да су јака киша, олујни ветар и грȁд нанели штету, пре свега, воћу и пољопривредним усевима, а евидентирана су и оштећења на појединим аутомобилима.


gm

„Прикупљањем информација са терена, дошли смо до сазнања да је невреме било заступљено, пре свега, у месним заједницама Прањани, Теочин, Коштунићи, Леушићи, Каменица, Богданица, Гојна Гора, а било је јаке кише и у осталим деловима наше општине. Поред штете на пољопривредним усевима, евидентирано је десетак кварова на нисконапонској мрежи, а оно што је битно, јесте да су екипе на терену, отклоњен је већи број кварова, и очекује се да ће се у наредна два сата нормализовати снабдевање електричном енергијом. Територија наше општине је и даље у црвеном метеоаларму, и биће, закључно са сутрашњим даном, а прогласили смо ванредну ситуацију у месним заједницама Прањани, Каменица, Богданица и Гојна Гора, стога ће све снаге заштите и спасавања бити у стању пуне приправности. Такође, испољићемо утицај преко Радарског центра „Букуља“ да се све наше противградне станице које су у функцији попуне са потребним бројем ракета, с обзиром на то да су залихе утрошене“, рекао је Димитријевић.


gm

Начелник општинске управе Дејан Вељовић рекао је да је општинска управа реаговала по сазнању за елементарне непогоде, стога су формиране две комисије по три члана, које ће обилазити терен и процењивати штету.


gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!