opstina gornji milanovac

1. јул 2019.
По први пут у Горњем Милановцу одржан Параатлетски митинг Србије


Протеклог викенда, Горњи Милановац био је домаћин Параатлетског митинга особа са инвалидитетом, а главна организација припала је Атлетском клубу „Високи напон“. Такмичење су отворили председник АК „Високи напон“ Србољуб Марковић, председник општине Дејан Ковачевић, и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.


gm

Председник Ковачевић пожелео је добродошлицу шампионима и изразио велико задовољство што се по први пут у Горњем Милановцу одржава једно такмичење параолимпијаца:


gm

„Данас се надам најбољим резултатима, надам се да ћете поправити личне рекорде, желим вам успех у раду, и још једном, захваљујем се и Србу и Јовану што се по први пут ово такмичење одржава у Милановцу.“


gm

Председник АК „Високи напон“ Србољуб Марковић пожелео је такмичарима да на такмичењу у Милановцу направе нове личне рекорде. Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић рекао је да је ово треће окупљање, а циљ зацртан у Ужицу је оно чему сви теже ове године:


gm

„ Оно чему тежимо ове године је Дубаи, и пре тога државно првенство. Имаћемо пет провера пре Токија и ја вас молим да све ово до сада што сте радили, све ваше напоре, искуство, знање, енергију, емоције унесете данас у ово такмичење. Желим вам успех и настављамо истим темпом. “


На такмичењу су учествовала 23 такмичара из целе Србије. Такмичари су постигли сјајне резултате, а постигнута су два светска рекорда, чиме су исписане нове странице успеха.


Нови светски рекорд у дисциплини чуњ бацио је Жељко Димитријевић, Ф51 34.95м (АК „Погледи“), а Небојша Ђурић, Ф55 40.12м (АК „Пора“) у дисциплини диск. Изузетне резултате, захваљујући селектору Јовану Ђукићу, постигли су и атлетичари „Високог напона“ Србољуб Марковић, Ф 54 злато у копљу и кугли, Кристина Грбовић, Ф55 сребро у копљу и Александар Броћић, Ф37 сребро, кугла.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!