opstina gornji milanovac

1. јул 2019.
Укинута ванредна ситуација на делу територије општине Горњи Милановац


Поводом проглашења ванредне ситуације на делу територије општине Горњи Милановац, данас је одржана седница Штаба за ванредне ситуације, како би се анализирао учинак субјеката ангажованих на отклањању последица узрокованих елементарним непогодама. Такође, чланови Штаба су предложили Одлуку о укидању ванредне ситуације на делу територије општине Горњи Милановац, и то у месним заједницама Гојна Гора, Богданица, Каменица и Прањани, коју је командант Штаба Дејан Ковачевић усвојио.


gm

Директор Јавног предузећа за изградњу Божидар Вучетић рекао је да је ЈП за изградњу било у приправности током ванредне ситуације. Он је истакао да су имали позив из месних заједница Брусница, Коштунићи, Гојна Гора, Богданица и Дружетићи. Последице непогода су саниране у месним заједницама Брусница и Коштунићи, а у преостале три се очекују да радови ускоро буду завршени.


gm

Начелник Општинске управе Дејан Вељовић рекао је да су комисије, формиране 24. јуна, биле на терену и процењивале штету. Евидентирано је 211 оштећених газдинстава на територији месних заједница на којима је била проглашена ванредна ситуација. Оштећена површина је 591 хектар, а укупна вредност оштећења је 113.379.648,00 динара. Вељовић је истакао да штете на објектима нису у потпуности евидентиране, из разлога што још увек пристижу захтеви грађана. Урађени су записници за 66 домаћинстава, а остало је још 40 захтева.


gm

Начелник Штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић нагласио је добру комуникацију и ефикасност свих субјеката заштите и спасавања који су добро реаговали током ванредне ситуације. Такође, он је предложио да се процена штете изврши и на делу територије где није била проглашена ванредна ситуација, јер су са тих територија пристигле пријаве грађана о насталој штети. Предлог је усвојен, стога ће надлежне комисије наставити са проценом штете и на делу територија на којима није проглашена ванредна ситуација, а процена ће се вршити до 5. јула.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!