opstina gornji milanovac

2. јул 2019.
Две ромске породице добиле нови дом


Председник општине Дејан Ковачевић данас је деветочланој породици Заћировић уручио кључеве реновираног општинског стамбеног објекта у Улици Петра Бојовића. Поред овог, реновиран је и стамбени објекат у Љубићској улици, такође у власништву општине, чиме су две породице ромске популације добиле нови дом. Вредност адаптације ова два објекта је око 2 милиона динара, а према речима председника општине Дејана Ковачевића данас су збринуте и последње две породице ромске националности у Горњем Милановцу:


gm

„ Посебно нам је драго што нема више ромских породица које нису збринуте и немају кров над главом. Ми ћемо наставити да сарађујемо са Удружењем Рома у Горњем Милановцу и са свим њиховим представницима, како бисмо омогућили што боље услове за живот свој ромској популацији на територији општине. Оно што је, такође, значајно јесте што смо успели да их уз заједничко разумевање, преселимо са једне неусловне локације, на којој ће се изградити будућа зграда Центра за социјални рад и што смо успели да за једну многочлану породицу која има девет чланова, а десети је на путу, омогућимо да се сместе у удобне станове. Ми ћемо у наредном периоду помагати и само Удружење, али и појединачне породице којима је потребна помоћ.“


gm

Председник Удружења Рома у Горњем Милановцу Зоран Ристић изразио је велику захвалност општини Горњи Милановац, која у односу на друге општине, предњачи по броју националних мањина, те велику пажњу посвећује Ромима, како би имали квалитетније услове за живот:


gm

„Захваљујем се председнику Дејану Ковачевићу и његовом тиму, јер су имали разумевања и сместили ову многобројну породицу у један фин објекат. Све што смо потражили од локалне самоуправе, то смо и добили, увек су нам излазили у сусрет и надам се да ћемо у будућности, ми, као Удружење Рома, подносити председнику извештај о даљим потребама, уколико их буде било.“


gm

Извођач поменутих радова је „Stall-Grаnit AN“ d.o.o. Горњи Милановац, а радови су обухватили комплетну санацију два објекта, од израде купатила, преко електро-радова, малтерисања до израде помоћног објекта.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!