opstina gornji milanovac

2. август 2019.
Одржано прво предавање у новоотвореном стартап центру


У просторијама Регионалног иновационог стартап центра „Импулс“ у Горњем Милановцу одржано је прво предавање о програмирању. Предавање је одржао Владимир Поповић, инжењер апликативног софтвера, web developer и фриленсер.


gm

„Тема програмирања раније није била толико присутна у нашем друштву. Некада се интернет куповао на сате, већину ствари сам морао сам да изучавам. Развој интернета и технологије олакшао је учење програмирања и сам рад. Данас можете учити о програмирању од куће, сав садржај вам је доступан на интернету и можете му приступити бесплатно. Стартап центар је одлична прилика, како за почетнике, тако и за професионалце који желе да развију свој посао. Овде можете радити у доброј атмосфери која ће вас додатно мотивисати и имаћете могућност да чујете разне предаваче, да похађате курсеве и обуке, да проширујете знање и ступате у контакт са искусним људима. Ово је одлична шанса јер ће људи моћи из стартап центра да раде и за страног послодавца, а да притом остану у свом граду” истакао је програмер Владимир Поповић.


gm

Осим Владимира Поповића, о могућностима стартап центра говорио је и менаџер Бојан Миловановић.


gm

„ Још увек припремамо терен, ослушкујемо шта људе интересује и шта је то што можемо да им понудимо. Основна идеја је да ово буде место које ће да окупља људе који имају шта да кажу, који желе нешто да науче и сарађују са другима. План је да пружимо људима прилику да раде из Горњег Милановца за локалне и стране послодавце. Постоје фирме које би такође хтеле да користе простор стартап центра и да раде свој посао”, нагласио је Миловановић.


Стартап центар почео је са радом прошле седмице. Захваљујући залагањима председника општине Дејана Ковачевића који је препознао пројекат Министарства за иновације и технолошки развој , млади људи из Милановца имаће прилику да брже дођу до запослења или покретања сопственог бизниса. Овај ексклузивни простор и место примене савремене технологије подиже нашу општину на вишу лествицу технолошког развоја.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!