opstina gornji milanovac

12. август 2019.
У току реконструкција Улице Николе Луњевице


Почетком августа започети су радови на рехабилитацији улице Николе Луњевицe у Горњем Милановцу. Планирана деоница обухвата око 1193 метра, од Улице Петра Кочића до Улице браће Радојевића. Председник општине Дејан Ковачевић обишао је данас радове и том приликом истакао да Улица Николе Луњевице никада није реконструисана у овом обиму који се тренутно ради. Улица ће добити ново рухо, а поред мењања комплетне коловозне конструкције, ради се и кишна и фекална канализација, тротоар, као и улична расвета.


gm

„Преко хиљаду стамбених јединица користи само у овом насељу овај пут. Увек смо имали проблем с површинским водама, због недостатка кишне канализације, па се надам да ћемо успети све проблеме мештана да решимо с овом свеобухватном реконструкцијом. Такође, овај пут је пут који је најкраћи до Бање Горња Трепча, која је последњих година постала посећена туристичка дестинација, па се надам да ћемо после завршетка ове улице имати и много више туриста који ће пролазити кроз наш крај и који ће користити овај пут као алтернативни пут за Бању Трепчу“, рекао је Ковачевић.


gm

Вредност радова је преко 82 милиона динара, а извођач је „AR Gradnja“ d.o.o Београд. Пословођа градилишта Станиша Јокић рекао је да је задовољан динамиком радова, који тренутно обухватају атмосферску и фекалну канализациону мрежу, почев од Улице Браће Алексић.


gm

„ Атмосферска канализација на овом делу се изводи од ПВЦ цеви fi500, а фекална fi315. Планирано је да радови трају три месеца, а веома сам задовољан тренутном динамиком“, рекао је Јокић.


Општина Горњи Милановац велика средства улаже у развој инфраструктуре. Само овде године, издвојено је преко 400 милиона динара за асфалтирање локалних и некатегорисаних путева, а тај тренд ће се наставити и у будућности, с тенденцијом перманентног повећања улагања.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!