opstina gornji milanovac

21. август 2019.
Додатних 25 милиона динара за рехабилитацију четири улице и по први пут субвенције за стамбене зграде


На данашњој, 67. седници Општинског већа, пред већницима се нашло 17 тачака. Једна од кључних тачака коју су већници данас усвојили јесте Предлог решења о изменама и допунама решења о распореду средстава намењених за одржавање саобраћајне инфраструктуре. Измене се тичу додатних 25.743.492,00 динара, опредељених за рехабилитацију четири улице: Љубићске, Дринчићеве, Рзавске и Војводе Милана, као и 11.331.600,00 динара за асфалтирање локалног пута у МЗ Рудник, деонице Злокуће и Дрење. Председник општине Дејан Ковачевић подсетио је да су за ову годину опредељена средства од преко 400 милиона динара за инфраструктуру, док ће рехабилитација поменутих улица почети након спровођења јавних набавки.


gm

На данашњој седници, Општинско веће је једногласно донело и закључак о утврђивању предлога Одлуке о подстицајним средствима за активности инвестиционог одржавања и унапређења својстава стамбених зграда за колективно становање. Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да је ово први пут да општина издваја субвенције за зграде за колективно становање, са чиме ће се наставити и у будућности.


gm

„Први пут имамо издвојених 4 милиона динара у буџету општине, првенствено за финансирање енергетске ефикасности стамбених објеката, чиме покушавамо да уштедом енергије и зграда које су на траси топловода Јавног комуналног предузећа, али и које имају индивидуално грејање, да им смањимо трошкове загревања и хлађења простора“, рекао је Ковачевић. Осим унапређења енергетских својстава и других активности којима се спречава настанак штетних последица по здравље грађана и животну средину, субвенције ће бити искоришћене и за санацију кровова, као и инвестиционо одржавање фасада. Висина подстицајних средстава за активности инвестиционог одржавања и унапређења својстава зграда може износити до 50 посто инвестиције, а максимално 500.000,00 динара по стамбеној згради.


gm

Једна од битнијих тачака која је усвојена и прослеђена Скупштини општине на разматрање, јесте план Заштите и спасавања општине Горњи Милановац. Начелник Штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић истакао је да је овај стратешки документ, израђен од стране Штаба за ванредне ситуације, стручног тима за израду процене и плана заштите и спасавања, у сарадњи са ангажованом агенцијом, добио сагласност од стране стручне службе Министарства унутрашњих послова сектора за ванредне ситуације. Такође, он је рекао да је општина Горњи Милановац једна од ретких локалних самоуправа која је израдила овај документ и за исти добила сагласност надлежног министарства.


gm

Општинско веће донело је и Закључак о утврђвању предлога Одлуке о усвајању Програма развоја туризма општине Горњи Милановац, Закључак о прихватању Информације о припремљености основних и средњих школа на територији општине Горњи Милановац за школску 2019/2020. годину, као и Закључак о прихватању Одлуке надзорног одбора Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац, који су прослеђени Скупштини општине на разматрање.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!