opstina gornji milanovac

23. август 2019.
Завршено асфалтирање три путна правца


У Месној заједници Трудељ завршени су радови на асфалтирању локалног пута. У питању је деоница од 970 метара, од раскрснице гробља ка Белановици. Целокупна средства неопходна за извођење радова, преко 5 милиона динара, опредељена су из буџета општине Горњи Милановац.


gm

Председник Месне заједнице Трудељ Зоран Матић рекао је да су мештани задовољни завршеним радовима, као и да се наредне године планира асфалтирање преосталих 1.200м пута, који би овај део општине Горњи Милановац повезао са општином Љиг.


gm

„После ко зна колико година, договора и преговора са бившим властима, коначно смо решили да урадимо локални пут који води ка Белановици. Захваљујући председнику Дејану Ковачевићу и локалној самоуправи, који су нам изашли у сусрет, коначно смо урадили ову деоницу која нам пуно значи“, рекао је Матић и додао да су у последње три године, осим локалних, асфалтирани и насипани бројни некатегорисани путеви, а сада су добили и столарију за Дом културе, који мештани планирају да среде.


gm

Поред локалног пута у МЗ Трудељ, још два путна правца превучена су новим асфалтом. У питању је локални пут у Месној заједници Сврачковци, засеоку Марковићи, где је за асфалтирање 129 метара из буџета општине издвојено преко 500 хиљада динара. Мештани Такова, такође, су добили асфалтиран локални пут. Успешно је завршена деоница од 496 метара на Кривом путу, за шта је из општинског буџета издвојено преко 2 милиона динара.


Општина Горњи Милановац ове године издваја преко 400 милиона динара за асфалтирање локалних, некатегорисаних путева, али и градских улица.


На јучерашњој седници Општинског већа једногласно је усвојен Предлог решења о изменама и допунама решења о распореду средстава намењених за одржавање саобраћајне инфраструктуре. Измене се тичу додатних 25 милиона динара за асфалтирање четири улице, чиме се константно решавају проблеми путне инфраструктуре на целој територији општине.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!