opstina gornji milanovac

4. септембар 2019.
Рудник добија визиторски центар


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић данас је потписао уговор са министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем, за доделу средстава за пројекат „Визиторски центар Рудник- центар развоја туризма рудничког краја“. Министарство трговине, турзима и телекомуникација определило је средства у износу од 10 милиона динара за планирану изградњу визиторског центра. Ове године, финансира се прва фаза изградње Центра.


gm

Визиторски центар Рудник замишљен је као вишенаменски – информативни, угоститељски, трговинско-пословни објекат. Био би средиште окупљања и повезивања појединачних иницијатива и организације и продаје тура и пакета различитих активности (шетње, планинарење, бициклизам, најам или куповина опреме за активности). Такође, унапредила би се инфраструктура подручја и добили би се смештајни капацитети који одговарају и захтевнијим туристима.


Поред смештајних капацитета, визиторски центар на ће располагању имати и мултифункционалну салу која се може издавати у закуп за различите врсте догађаја (конгресни туризам, организација семинара, обука, конференција...). Такође, у склопу објекта планира се сувенирница, где ће бити излагани и продавани аутентични производи рудничког краја, као и пословно-угоститељски објекат (подрум пића или ресторан).


Визиторски центар Рудник на више начина допринео би развоју не само туризма у рудничком крају, већ целокупном развоју локалног подручја, повезујући различите делатности и потенцијале овог краја.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!