opstina gornji milanovac

11. септембар 2019.
Таково домаћин промоције подофицира Војске Србије


Промоција подофицира Војске Србије у подофицирске чинове, ове године, по први пут, Војска Србије ће организовати у Такову. Свечаност је заказана за 27. септембар у 12 часова. Биће промовисана најмлађа класа подофицира, након завршетка основног курса за подофицире и класа средњих војних школа.


gm

Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да је одржавање свечаности промоције подофицира Војске Србије велика ствар за таковски крај, који је носилац модерне српске историје.


gm

„Велика нам је част што ће се свечаност од сада одржавати у Такову, у спомен-комплексу који је посвећен Другом српском устанку. Желео бих да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу и министру одбране господину Вулину, који су препознали таковски крај као крај који је носилац модерне српске историје, јер ако не познајемо своју историју, ако је не негујемо, нећемо имати ни квалитетну будућност. С поносом смо прихватили и предлог за име новог ауто-пута који пролази кроз наш крај, а ауто-пут носи име Милоша Великога, Милоша Обреновића, који је подигао Други српски устанак, баш у Такову, на месту где ће први пут бити промовисани подофицири“,рекао је Ковачевић.


Командант Центра за обуку везе и информатике потпуковник Ненад Дражинац нагласио је да је 27. септембра предвиђено промовисање око 150 подофицира, а на самој свечаности се очекује преко 400 подофицира, официра, професионалних војника.


„Позивамо вас да већ од 11 и 30 дођете у Таково и присуствујете промовисању најмлађих подофицира Војске Србије. До сада се та активност одигравала у Центру за обуку подофицира „Милунка Савић“ у Панчеву, али очекујемо да ће та традиција од сада бити у Такову. Ово ће допринети промоцији и самог Центра за обуку везе и информатике, али и нашег града, који има најбољу сарадњу са Војском“, рекао је Дражинац.


Програм ће обухватити дефиле свих јединица, уручење награда најбољим подофицирима и налет авиона и хеликоптера Војске Србије, који су управо стигли из Руске Федерације.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!