opstina gornji milanovac

16. септембар 2019.
Расподела средстава за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на Дневном реду данашње седнице Општинског већа


На данашњој, 68. седници Општинског већа, пред већницима се нашло 13 тачака Дневног реда. Најпре се усвојио Записник са претходне, 67. седнице Општинског већа, а затим се кренуло са разматрањем понуђених тачака.


gm

Општинско веће једногласно је донело Решење о отварању апропријације у вези реализације пројекта „Визиторски центар Рудник-центар развоја туризма рудничког краја“. Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић истакао је да је овим пројектом отворено ново поглавље развоја турзима Рудника.


gm

„Оно што је важно јесте да ћемо у најкраћем временском року завршити рзавски водовод до планине Рудник и са завршетком тог дела посла отвара се перспектива за даљи развој Рудника у погледу туризма. Визиторски центар је један од првих објеката туристичке намене који ћемо изградити на Руднику. Следеће године планирамо да изградимо и отворене базене изнад самог визиторског центра, тако да ће сви посетиоци Рудника у летњем периоду имати квалитетан садржај за одмор на Руднику“, рекао је Ковачевић и додао да је новим инвестиционим планом планирано да се ураде водовод и канализација у свим деловима Србије, тако да ће и општина Горњи Милановац аплицирати за средства од Републике, када је у питању канализација на насељеном месту Рудник.


gm

Пред члановима Општинског већа нашао се и Предлог решења о расподели средстава за суфинансирање пројеката из области јавног информисања на територији општине Горњи Милановац у 2019. години. Конкурс је био расписан за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја за реализацију пројекта увођења, побољшавања или проширења програмских садржаја у новинама и електронским медијима које се дистрибуирају или емитују на територији општине Горњи Милановац и од посебног су значаја за јавно информисање грађана. Укупан износ средстава из буџета општине Горњи Милановац намењен за суфинансирање пројеката ради остваривања јавног интереса из области јавног информисања износи 8.000.000,00 динара. Укупно шеснаест пројеката је подржано од стране Комисије, а деветнаест пројеката не испуњава услове Конкурса. Председник Дејан Ковачевић истакао је да општина није искористила законску могућност да у комисију уврсти и члана који би био представник општине Горњи Милановац, као и да је комисија је транспарентно поделила средства.


„Морам да напоменем да је после десет година у Горњем Милановцу почела да ради локална телевизија и овим путем се захваљујем свима који су начинили један храбар корак да у данашње време отворе телевизију на нашој територији и мислим да је јако значајно да сви грађани Горњег Милановца буду правовремено информисани о свим дешавањима у нашем граду и наравно захваљујем се свима који прате дешавања на нашој територији, који информишу наше грађане, било да су то портали, новине или телевизије са других подручја. Мислим да средства која су опредељена нису мала и да ћемо у наредном периоду имати добро и правовремено информисање наших суграђана “, рекао је Ковачевић.


На данашњој седници већници су донели закључак о утврђивању предлога Програма о измени Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Горњи Милановац за 2019. годину-прва измена, као и предлог Закључка о прихватању предлога Комисије за утврђивање основа и висине накнаде штете настале услед уједа паса луталица и напада паса луталица по записнику комисије од 27.8.2019. године.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!