opstina gornji milanovac

24. октобар 2019.
Дупло више новца за помоћ најугроженијима


И ове године, у знак обележавања Светског дана борбе против сиромаштва, организован је Донаторски ручак, у ресторану „Таковски врт“, под покровитељством председника општине Дејана Ковачевића. Овогодишњем Донаторском ручку одазвао се велики број привредника и грађана, захваљујући којима је сакупљено преко милион динара, што је дупло више новца у односу на претходну годину.


gm

Поздрављајући присутне, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић истакао је задовољство великим одзивом привредника, али и грађана, чиме се из године у годину показује велика солидарност.


gm

„Ја сам данас најпоноснији председник општине у Србији зато што видим целокупну милановачку привреду да се одазвала позиву. Ово јесте прилика да сви покажемо емпатију једни према другима, да покажемо да смо социјално одговорни, да желимо друштво у коме неће бити велике класне разлике, друштво у коме су сви спремни сваком да помогну“, рекао је председник Ковачевић. Он се посебно захвалио и господину Ивану Козодеровићу, који је изашао у сусрет и обезбедио простор за одржавање ручка, као и музичком саставу „Poko Rubato“ из Чачка, који је својим интерпретацијама увеличао догађај.


gm

Председник Ковачевић је посебно нагласио да је општина Горњи Милановац социјално одговорна општина и да велика средства из буџета издваја за разноразне видове социјалне помоћи: „Сто двадесет милиона динара се из буџета општине Горњи Милановац издваја за социјалну помоћ, али и субвенције на бесплатан превоз и за студентске стипендије и то нас све чини социјално одговорном општином. Тако спадамо, вероватно, у сам врх локалних самоуправа у Републици Србији које се на такав начин опходе према свим грађанима“.


gm

Обележавање Светског дана борбе против сиромаштва има за циљ ширење свести о потреби искорењивања сиромаштва у целом свету. Из године у годину, средства која се прикупе на Донаторском ручку све су већа, као и одзив привредника и грађана, чиме општина Горњи Милановац показује да је општина емпатичних грађана, спремних да помогну онима којима је најпотребније.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!