opstina gornji milanovac

28. октобар 2019.
Милановачка и стародубска школа потписале Повељу о сарадњи


Директорка Основне школе „Таковски устанак“ Таково Бранка Жижовић и професорка руског језика Ксенија Радојичић, по позиву градоначелника града Стародуба Димитрија Винокурова, биле су у радној посети поменутом граду у Брјанској области у Русији, с којим је општина Горњи Милановац прошле године постала побратимљена општина.


gm

Позив је уследио поводом прославе Дана ослобођења града Стародуба од немачко-фашистичких окупатора. Том приликом је са школом „ Стародубска средња образовна школа N2“ потписана Повеља о сарадњи, чије заједничке активности имају за циљ развијање сарадње у области формирања активног животног положаја и културне размене интереса, стварање услова за сарадњу, као што су: одржавање заједничких званичних састанака, излета, екскурзија, конференција, демонстрација, ликовних представа, семинара, округлих столова, размене наставника, студената, припрема заједничких пројеката и методичких публикација. Том приликом су директори две школе засадили у дворишту школе дрво пријатељства, а цео догађај су пропратили и локални медији.


gm

Током боравка у Стародубу, директорка Бранка Жижовић и професорка Ксенија Радојичић посетиле су две основне школе и једну војну школу у том граду, а договорена је и посета представника школе са којом је потписана Повеља, нашем граду и школи „ Таковски устанак“ Таково за април месец, када и школа у Такову обележава Дан школе.


gm

Подсетимо, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и градоначелник руског града Стародуб Димитри Винокуров потписали су у децембру прошле године Споразум о успостављању сарадње између ове две заједнице. Основни циљ потписивања споразума јесте развијање сарадње две земље у области привреде, културе, образовања, науке, технологије, спорта и омладине, а у жељи да се ојачају пријатељски односи између два народа.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!