opstina gornji milanovac

4. новембар 2019.
Асфалтирани путеви у Прањанима и Срезојевцима


У Месној заједници Прањани, засеоку Лазовићи, завршено је асфалтирање 315 метара некатегорисаног пута. Вредност радова је око 1.400.000,00 динара, извођач радова је „АР градња“, а у финансијској реализацији радова учествовали су локална самоуправа и мештани у односу 3:1.


gm

Председник Месне заједнице Прањани Радовин Веселиновић истакао је да ово једна од најберићетнијих година за Прањане у последњих 30 година.


gm

„Ове године смо урадили више путних праваца, захваљујући општинској управи, председнику општине и грађанима који су скупили новац, јер као што знате удео грађана је 1:3. Урадили смо доста путних праваца, средили смо зграду на игралишту фудбалског клуба, а имали смо и један од најлепших Сабора виолине, у три дана је прошло преко 50 000 људи, имали смо и посету председника Републике на брду Галовићи. Имамо обећања за даље у смислу рађења канализације за село Прањани и довођења воде са Рзава, што ће затворити круг да Прањани буду једно од најлепших села, као што и јесу, у целој Србији“, истакао је Веселиновић.


gm

Ово је била једна од најплодоноснијих година за Прањане, а житељи су итекако задовољни радовима. Мићо Лазовић, до чије куће води пут, рекао је да је овим радовима испуњена његова дугогодишња жеља.


gm

„Ово је проблем који траје од мог деде, прадеде, оца, који нисмо никако могли решити. Све што наспемо вода је односила. Ово је једино решење и ја сам захвалан руководству општине, Месне заједнице, Владе. Путеви су неминовност, они спајају путеве, идеје, робе“, рекао је Лазовић.


Завршетком овог пута заокружена је овогодишња грађевинска сезона у прањанском крају, када су радови на путној инфраструктури у питању.


Осим Прањана, и мештани Срезојеваца добили су нов асфалт на деоници некатегорисаног пута дужине 270 метара. Вредност радова је око 1,5 милиона динара, а извођач радова је „АР Градња“.


Око 270 метара асфалтног пута у Марића сокаку у Срезојевцима, за двадесетак домаћинстава која гравитирају дуж ове саобраћајнице, много значи. Марића сокак користе и остали мештани, јер Срезојевце повезује са другим деловима матичне општине, као и са Чачком.


Председник Месне заједнице Срезојевци Иван Остојић истакао је да урађени пут пуно значи свим мештанима.


„Мало је рећи да селу овај пут много значи. Изградили смо га удруженим средствима мештана и локалне самоуправе“, изјавио је Иван Остојић, председник МЗ Срезојевци.


Завршетак ових путних праваца само је један у низу успешно завршених инфаструктурних пројеката у овој грађевинској сезони, у којој су асфалтирани многи, како локални, тако и некатегорисани путеви. Подсетимо, општина Горњи Милановац издваја преко триста милиона динара за извођење инфраструктурних радова на сеоском, али и градском подручју, како би се побољшали услови живота свих грађана.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!